2009. október 26., hétfő

Fogyási megpróbáltatásaim...

Fogyási megpróbáltatásaim...


"Ha a kollégák sajnálkoznak azt kell mondani,kicsit anyagilag szűkösen vagyunk.
Azt senki nem hiszi el hogy ezt önként csináljuk,és semmi köze a pénzügyeinkhez.
És jobb ha sajnálkoznak,mintha......"


Kicsit molett lettem.....
Kevesebb zsírt,vajat, margarint s egyebeket,melyek megédesítik az életet.
"Édesség,hát azt még jobban mellőzni kell."
Jöttek az óhajok.
És számoltam,ha elkezdek egy határozott diétát,amihez mindennap azt fogyasztok, amit előírtak,sikerem lesz.
Minden szempontból,teljesen elfogyok,és a család is,hiszen feldiétázom a havi kosztpénzt.
Pár hónap múlva vége mindennek...
Ha előír a diéta egy déligyümölcsöt,és éppen nincs a közeli boltba,letelik a szabadidőm mire beszerzem.

De miért kell ennek így lenni?Parányi kertem van,de így ősszel kevés dolog van benne...
Vagy esetleg fel kellene leltározni a valóságot,és pótolni az igényemet.

Akad:apró kis cukkini(maradék termések)
paradicsom,egy kettő minden napra beérik(a kis saláta,néhány szilva alakú)
szőlő(aminek ugyan fele borminőségű,de...)
pár cékla.
zöldbab(kevés)
És néhány gyümölcs is előkerül.
Zöld legelni való: vöröshagyma zöldje (bőségesen,zsenge is),




zöldség levél,( elég)

Kapor
borsikafű (másodkelés),
salátalevél (pár darab,de színezni jó)
És persze a fokhagyma,de felszedve.
A fűszerespolc is létezik,valamennyit segít az is.
Vásárolni kell ,de nem is kell, hiszen a mindennapi étkezéshez alapból kerül a háztartásba: répa,karalábé,krumpli...
Ebből indulok ki,és persze a külön főzés nekem...
Ami mindig csaknem azonos lesz a többi családtagéval,hiszen nem fakír vagyok...
Csak ugye zsiradék nem,
És hát igen,a kenyér,ami zsemle lesz...
A gond:én simán megeszek 2 darabot egyszerre...(és nem is sokallom).
Hogy mit lehet tenni ellene?Felszeletelem a zsemléket,és megszárítom...
Ki nem unja meg a száraz zsemlét elrágni...Máris kevesebbet eszek belőle.
De elő kell készíteni néhány receptet.
És az se árt ha legalább az íze változatos.
Reggeli,vacsora:
Saláta: alapból ami van idehaza
sárgarépa
cukkini
karalábé
zöldpaprika
uborka
Héjába főtt krumpli (nem szétfőzve)
Fehér,és vörös káposzta.
Apró csíkokra szelve,én a szalmakrumpli szeletelőt hasznosítom.
Paradicsom az egész pici egybe a többi negyedelve.
.
Fűszer:só,ha esti menü akkor pici zöldhagyma,és fokhagyma..Pihenés egy kicsit a hűtőbe.
Száraz zsemleszeleteket mellé(de keveset)
Mindennap másból készülhet a saláta,és lehet javítani,kicsi túrót rámorzsolva,
esetleg kevés száraz sajt,de csak épp hogy megbírjuk enni...
Nem egy napon.
Szórtam rá őrölt dióbelet is,amikor már nem bírtam cérnával(de az helytelen).

És a hozzávalókat variálni, napok és szájíz szerint.

Megteszi reggelire is..(kis tároló edénybe magunkkal visszük).

Ebéd:ugyanaz amit a családnak főzöl,de külön.nem teszel bele zsiradékot semmit.
Levest színezed sáfránnyal(vagy kurkumával)
Pörköltbe szeletelsz vöröshagymát ,de nem pirítod meg,nincs min,csak összefőzöd a pár falat hússal.(sovánnyal)
Köretnek(rizs,burgonya,párolt alma)
Rakott dolgoknál,csipet joghurt vagy kefir tejföl helyett.

Paprikás krumpli is ehető párolt hagymával,és pirospaprikával.(őrölt köményt szórsz bele,és a kolbász illúzióját kelti).
A fokhagyma is segít az ehetővé varázslásba.
Reszelt alma megpárolva fahéjjal ízesítve..
Káposzta is hasonlóan(bár én nem szeretem annyira.)
Zöldbab párolva(csipet joghurttal)
Karalábé ,és karfiol is egyedi ízt ad az étkezésnek.

Uzsonna,és tízórai(ha jut rá idő,valami gyümölcs,vagy natúr tea)

Lement 4 kiló,és nem mozdul a mérleg nyelve,de már kezdek éhezni alaposan.
Negyedik hete,és a türelmem lassan ......

Nincsenek megjegyzések: