2010. március 24., szerda

Soványító krumplipüré.

Egy egészen egyszerű recept, tökéletesen fogyókúrás.
Csak burgonya és vöröshagyma kell hozzá, persze fűszerekkel, kanálnyi olaj.
A krumplit megtisztítom, majd megfőzöm, kicsit ízesítve.
Ha kész, a levét leszűröm, de nem dobom el. Megtöröm a burgonyát, teljesen simára, a saját levével kicsit pürésítem. Megsütöm az olajon a vöröshagymát.
A maradék léből egy csészényit elfogyasztok leves helyett, majd
magam elé teszem a pürét, és megszóróm a sült vöröshagymával. Esetleg egy kis petrezselyemzölddel díszítem a tányérom. Étkezés közbe fontos, hogy a vöröshagyma karikákat pontosan negyedelve fogyasszuk. Próbáljuk méretesre szelni minden falathoz. Leköti a figyelmünket és nem azt lessük, a mellettünk ülő családtag mit fogyaszt a püréhez. Úgyis tudjuk, hiszen azt is mi főztük. Hogy igazi soványító legyen, ne együnk pukkadásig, mert akkor már a mosogatás is elmarad.
Étkezés végén a tányérok összeszedése közbe, nem kapunk be egy falat husit, mert kimaradt a tálcán. Mi jó gazdik vagyunk, így a cica vagy a kutyus részére átadjuk,
nem faljuk fel a kedvencek elől. Ha több is maradt, azt eltesszük a hűtőbe, hogy más is fogyaszthasson belőle uzsonnát, esetleg vacsorát. Így lesz teljes a fogyis recept,
és az én önuralmam is. Ezt csak egy hónapig lehet kibírni, utána kell egy kis szünet, persze akkor se jóllakásig....

2 megjegyzés:

Valéria írta...

Ez a soványító krumplipüré nagyon jól hangzik! Mennyi ideig kell ezt csinálni, hogy az ember lánya lássa is az eredményt a hurkáit illetően? Mert nálam a kerti munka nem sok eredményt szokott hozni, pedig reggeltől estig bírom túrni a kertet. Lehet, hogy genetika? Szia: Valcsi voltam!

Hólabda írta...

Nagyon hosszú ideig,csak nem egyszerre,heti 1 kg ami elmegy vele.