2010. június 29., kedd

Málnaszörp



Hozzávalók: 2,5 kg érett málna, 1 kg kristálycukor, nátrium-benzoát

Elkészítés: A megmosott málnát üvegtálba tesszük, majd hozzáadjuk a kristálycukrot, jól elkeverjük, majd 2-4 órán át állni hagyjuk. Ez alatt a málna levet ereszt, és kendőn leszűrhetjük vagy átpasszírozhatjuk, Felforraljuk a cukorral és gyakran keverve főzzük egy 20 percig. Ha habosodik a habját leszedjük. Forron üvegekbe töltjük.. Az üvegben lévő szörp tetejére egy késhegynyi nátrium-benzoátot  tegyünk, és jó szorosan, légmentesen zárjuk le. Száraz dunsztba hagyjuk kihűlni(minimum24 óra). Végleges helyre rakjuk, 1-2 hét múlva teljesen összeérik, és sokkal finomabb.

Nincsenek megjegyzések: