2010. szeptember 26., vasárnap

Trombitavirág



Kevés gondom van ezzel a trombitavirággal. Nem szokott ilyen nagy lenni. Főleg mivel nem szereti a hideget, ragaszkodik a lakáshoz. Persze én is igényt tartok rá. Az én jogom régebbi, és nem növöm ki a lakást. Tudom én hogy vissza lehet, kell is vágni. Csak elgondolkodtam azon, ha hagytuk volna a természetes közegében. Ahol nincsenek korlátozva a hely igényei.
Elképzelhető hogy fa nagyságú növénybe lehetne gyönyörködni. Most vagy én lakok rossz helyen, vagy ez a növény került messze a honától. Akarjuk, de vajon miért? A saját éghajlatunkon természetes növények is gyönyörűek. Mi mindig valami extra után vágyunk.

 Most törhetem a fejem, hogy hol teleljen ki ez a hatalmas növény. Már tavaly is gyanús volt, hogy igényelné az egész helyiséget ha hagynánk. Az illatának a finomságáért fizetni kell...

Mondjuk a muskátli nem nem nő nagyra. Inkább azt kellene tartani.

4 megjegyzés:

szosz írta...

Anyámnak is mindig gondot okoz... tavasszal kiülteti a kertbe, ilyenkor meg ki kell ásni... erre jó az én volt szobám, az a növény teleltető.

Hólabda írta...

Én is sajnálom mert gyönyörű,de muszáj megnyírni...

Névtelen írta...

Ebből a trombitavirágból hogy kell teát főzni? 2x szer is főztem már mindig leszáritottam lehet hogy az volt a gond hogy hallucinogén hatása elmaradt

Hólabda írta...

Nem tudom, nem főztem még, de lehet hogy a másikkal kevered ami évelő. Fehér virágú és a termése szúrós...