2010. október 11., hétfő

Lusta és gyors desszert

Vettem pár gyönyörű és olcsó almát. Mint az álom. Hatalmasak mosolygósak. A fajtáját nem is saccoltam. Idehaza kiderült hogy kemény, savanykás meg egyebek. Mindenki kerülgette. Így lett belőle a lusta desszert.
Gyorsan megpucoltam és kidobtam a magházát. A csíkokat csináló reszelőn lereszeltem. És feltettem párolódni a saját levébe amit majd enged. Nagyon pici sót tettem bele (nem elírás) hogy az édes íze kevés édesítővel is kijöjjön. A vége felé őrölt fahéjat és édesítőt  (cukor) adtam hozzá. Rövid idő alatt megpárolódott. Még szórtam rá egy pici fahéjat, és lezártam a gázt. Csak natúran tettem a család elé. A színe eléggé sötét, de az íze finom.

4 megjegyzés:

Czila írta...

Betekerhetted volna palacsintába, vagy kenyérrel ették? :)

Anikó írta...

Ezt egy finom sütiként:))))))

Hólabda írta...

Csak úgy ettük meg natúran. A rendes kaja után...El se fogyott egyszerre.

Hólabda írta...

Köszönöm!
Hát egy igazi extrával nem vetekszik, de simán megteszi.