2010. november 6., szombat

Spagetti tök tésztával.


Az alapötlet nem az enyém, én csak variáltam. Cukkinis tésztának a receptjét még Xexiske ajánlotta tavaly.
A héten viszont olvastam a meglepetésbe a spagetti tököt mint köretet. (egyszer majd úgy is kipróbálom).
Szükséges: tök (cukkini, vagy.. ami van.) tészta, valami kis husi (sonka, esetleg párizsi, de megteszi egy kis húsos szalonna is.) vöröshagyma, fokhagyma, fűszerek, petrezselyemzöld, olaj (vagy a szalonna zsírja), zöldpaprika. (a szezonjába néhány karfiol kocka is finom, de télen nem sok ízt ad)
A tököt megmostam és a haját rajta hagytam. Apró csíkokra szeleteltem hosszában (tök irányába) 3-4 cm darabokra. Majd a csíkokat oldalra fordítva tovább szeleteltem. Mintha spagetti lenne, olyan csíkok alakultak ki. Hasonlóra vágtam a gépsonkát.
A legvégén a vöröshagymát, paprikát. Nem egy edénybe raktam őket, hiszen külön kell megsütni.
Ha szalonnát használunk azzal kezdjük a sütést (apró csíkok). Ha kisült kiszedjük és a tököt dobjuk bele. Keverés mellett átpároljuk. Rászedjük a szalonnára, és sorba mindent megpárolunk (sütünk).
A végén az egészet feltesszük együtt sülni, és akkor fűszerezzük. Beletesszük a fokhagymát, a legvége felé a petrezselyemzöldet, apróra vágva. Picit összeforgatjuk, és a főtt tésztához adjuk. Tejfölt pötyögtethetünk ide, oda tálaláskor.
Én a lusta desszertet adtam utána.

2 megjegyzés:

Adrienn írta...

Cukkinim is sok lett, és csak én ettem! Sokféle képen kipróbáltam, de így is kifogom!

Hólabda(Kzella) írta...

Én nagyon szeretem a cukkinit, minden formában. Tényleg ízletes