2011. március 25., péntek

Az évszak képei II

Még néhány kora tavaszi kép. Kezdjük ezzel, ami ugyan nagyon szép, de később mennyire fogok majd tüsszögni tőle. Most a színessége még elgyönyörködtet.
 
Fehér nyár virága































A másik szépség aki az életterembe tolakszik ez a kis kerti gyom. Milyen szépnek látszik, de ragaszkodik a művelt területhez. Én is. Csak kultúrnövényekkel szeretném megtölteni.





  
Az első kis pitypangok is igyekeznek előjönni. A salátája annak sincsen még beírva.




A nappali pávaszemek csak nevettek a fotózási igyekezetemen. Sokáig meg nem akartam menni utánuk. Ez a kis szédült meg egyenesen a kerékpárom kerekére repült.(az ő fajtáját nem tudom) Még jó hogy csak sétáltam és észrevettem. Nem nagyon akart elmenni. Mintha sérült lett volna már egy kicsit. Udvariasan megvártam, amíg elindult, de a fotó nem lett túl jó. Nem akartam ijesztgetni, csak óvatosan próbálkoztam.



Ezt már este fotóztam, hogy teljes legyen a kép. Sima kis aranyvessző!


6 megjegyzés:

online-lehetőségek írta...

Jaj de szépek , szeretem a virágokat, sajnos nekem cserépben vannak és van amelyiket akárhogy szeretgetem gondozom nem akar megmaradni nekem:((

Hólabda írta...

Csak az aranyeső kerti virág. Na jó a kis kék is az, csak leszakad a vállam mire a szamócából kidobálom. A többit csak lekapom, amerre járok. Van előnye a város szélének.

Rózsa írta...

Szép, kora tavaszi képek, amit mi gyomnak tekintünk, most színt ad a természetnek, viszont nagyon földszintes munka eltávolítani:)

d'zaro írta...

I think you are a lover of plants ..! I always respect the people who love the beauty of nature .. I have a question, what is the name of your language?

Hólabda írta...

Kedves Rózsa! Tényleg elég földszintes, de minden tavasszal ismétlődik.

Hólabda írta...

Nice D'zaro!

Thank you kindly for the kind words! The language is Hungarian.