2011. március 5., szombat

Fánk farsangra.


Fánk farsangra. Igaz van egy fánk receptem fönn, de nem harapják meg egymást.
Egy kiló liszttel kezdtem, mert kicsit több személyre készült. Négy tojás, a fehérje habbá verve. Kis só. Másfél csomag élesztő.
Két kanál olvasztott zsiradék (vaj, margarin, olaj, zsír)
Csipet cukor a futtatáshoz, és a szükséges mennyiségű langyos tej.
Összekeverni, veregetni egy kicsit. Nem árt valami erősebb férfi családtag, aki kiveri a hólyagokat. Kicsit keleszteni, majd deszkán kiszaggatni. Még ott is kel egy kicsit. Forró olajba (nem égető) (zsírba) lehet pakolni. Egy kicsit a közepét benyomjuk, és az a fele kerül alulra. Ha szalagokat szeretnénk, egy picit fedő alatt süssük. Mikor megfordítjuk, a nélkül. Rácsra szoktam rakni, oldalra, de jó másként is, hogy az olaj lemenjen róla. Lekvárral (csoki mázzal) vagy csak porcukorral megszórva lehet fogyasztani. Nincsen megcukrozva a fotón, mert van családtag aki (bocsi, de ez van) gyengén megsózva fogyasztja, mint a lángost.
Szalagok tényleg alig látszanak.

Megjegyzések a fotózáshoz:

 - Sminkesek hol vannak?
 - Manikűr, pedikűr (nőnemű családtag)?
 - A háttér nem elég dekoratív!
 - Ne fogjam valamelyiket a kezembe?
 - Nem is mind fotogén.
 - Az ott nem elég kerek.
 - A szalag alig látszik.
 - Milyen beállás ez egy modellnek.
 - A modellek nem ehetőek, csakis a férfiak gondolják azt (női kritika).
 - Meztelenek a fánkok, semmi dekorációt nem kaptak.
 - Sorba állni fotózáshoz (férfi kritika).
 - Masni nem látszik (hozzánemértő).

4 megjegyzés:

Hólabda(Kzella) írta...

Ja ha már fönn a recept, akkor eszek is belőle 1-2 darabot. Mivel mai sütés.kora délelötti...

Anikó írta...

Légyszike küldjél nekem is :))))
Nyitom az ablakot:)))
Nagyon guszta jó étvágyat:)

Hólabda(Kzella) írta...

Küldöm fénypostán

mr.earth írta...

Enak nya.....yumy......