2011. március 2., szerda

˝Megmutatom a bélyeggyűjteményemet˝



Olyan sokszor olvastam már a ˝megmutatom a bélyeggyűjteményemet,˝ hogy én is kedvet kaptam, megmutatni pár régi bélyeget. Fatengős világból valók. Ez látható abból is, hogy mennyibe kerültek. Most vagy az évek szaladtak el gyorsan, vagy a pénz romlott sietve. Nem számít, én is megmutatom, nem az egészet csak pár darabot, legközelebb a többit is. Az enyémek sokkal egyszerűbbek, nincsen extrájuk, csak a koruk. (nekem is a korom a gond. Kéményt kellene tisztítani?) Mégis aranyosak. Kopottak mert hevertek egy dobozba. Most ezekhez persze nem várható csippendél (chippendale)táncosok serege. Kevés értéket képviselnének a gyűjtőknél. Az utcáról se szándékozom valami vén szivart becsábítani. Akad itthon, az még nem is vén. Így csak mutogatom, hogy valamikor ez is olcsó volt. Sajnos a valós gyűjteményem nem emlékszem hova tűnt el. Lehet hogy a másik felem.........-)))))))
Szemiramisz függőkertje

Hajdúszoboszló








Virág. kakasmandikó


Dunakanyar (Vác)

Brandenburg



Negyven filléres bélyeg



8 megjegyzés:

Muzsi Attila írta...

A bélyeggyűjtés az egy külön élvezet. Ifi koromban gyűjtöttem a magyar bélyegeket. A legrégibbtől egész 196o ig. Speciel a Kolozsváros pecsétűeket gyűjtöttem. Szép szenvedély volt. Aztán jött a nyomor, eladtam egy zsidó srácnak az egészet nagyon olcsón. Sajnáltam. Ez van.

online-lehetőségek írta...

Nagyon régi emlékeket ébresztettél fel bennem amit köszönök Neked. Apukám sajnos már nincs köztünk , nagy bélyeggyűjtő volt és kicsi koromban én is jártam vele a bélyegszakkörbe:))))
Köszönet érte:))

Hólabda írta...

Én is gyűjtögettem valamikor, van is pár darab belőle. De ezek csak a beszkennelt régi képeslapok hátoldalán voltak, és gyorsan kivágtam ezeket. Valamivel későbbiek.

Hólabda írta...

Teljesen véletlen volt,csak úgy jött az ötlet.

online-lehetőségek írta...

Jól tetted :))) Én örülök neki látod most is végignéztem és mosolyog a lelkem az emlékeken:))

Hólabda írta...

Akkor máskor is szívesen felrakom-))))

Adrienn írta...

Én távol tanultam a szüleimtől. Mobil és net hiányában, maradt a levelezés! Így ezeket a bélyegeket, egészen "közelről" ismerem! Köszi, hogy előszedetted emlékeim mélyéről!:))

Hólabda írta...

Nagyon szívesen-))