2011. április 12., kedd

Káposzta saláta.


Ehhez nem kell sok szöveg.
Fehér káposztából készítjük. Ez a korai zöldes külsejű, nem az igazi hozzá. Szükséges hogy fehérek legyenek a levelek. A primőrt felejtsük el. Akkor inkább a múlt évi, betároltat használjuk. Vagy várjunk egy kicsit.
A mennyiséget nem szükséges leírni. Szájíz alapján fűszerezzük. A leszeletelt(gyalult) káposztát gyengén besózzuk, és hagyjuk pihenni egy kicsit.
Majd saláta levet öntünk rá. Ezt viszont mindenki másképpen keveri. ( só, olaj, cukor, bors, ecet)
Nálam pár kanál vízbe, csípet édesítő és ecet( bor vagy étel), nem csavarom ki a sótól a káposztát, inkább kevesebb sót használok. Állni viszont kell, legalább egy órát hogy igazi legyen.
Lehet dekorációnak leheletvékony lila hagyma karikákat szórni a tetejére. Nyáron a színes paprika csíkok is vidámabb színt adnak neki. Végső estebe pár sárgarépa csík is megteszi.

5 megjegyzés:

d'zaro írta...

hai .. Holanda!
A recept nagyon érdekes, hogy megpróbálja ..!
Örülök, hogy barátok veled ..

online-lehetőségek írta...

Szia nagyon guszta, én nem szégyellem bevallani imádok főzni, de a saláták levét.. hát biztos kihagytak belőlem valami izlelő bimbót:))Pedig nagyon szeretem a salátákat:(

Hólabda írta...

D'zaro Thank you for your kind words!

Hólabda írta...

Kedves Anikó!
Mindenkinek más a szájíze, nálunk is van aki sósabban kéri, és persze az édes szájúak.Nem mindig sikerül. Nem mostani receptek, a télen lefotóztam, csak a szöveg nem volt meg. Van még pár fotó, de majd apránként.

online-lehetőségek írta...

Várom a fotókat:))