2011. május 15., vasárnap

Sonkás tészta

Húsvéti virág

Valahogy a nagy blogkarbantartással törlődött ez a recept.

Húsvét után még fontosabb a recept, ha kicsit besokalltunk a sonkával és tojással. A maradékot felhasználhatjuk, de máskor is elkészíthető. Nagyon apróra kockázzuk a sonkát, kicsit átsütjük. (Többit lekockázva fagyasztjuk, és fogadkozunk, hogy jövőre nem főzünk annyit)  Ha csak sovány, akkor kevés zsírt is teszünk alá. Közben a tésztát kifőzzük, gyengén sós vízbe.  A tojásokat üthetjük a sonkára és úgy keverjük a tésztához. Lehet a tésztára tenni egyenesen (forrón csaknem készen van) és a sonkakockákat a végén szórjuk rá. Nálunk fele-fele arányba mindkettőre teszünk. Ha a sütőbe kis kérget pirítunk rá, akkor kockázzuk tálaláshoz. (Mikróba, vagy a tűzhelyen gyorsabb)
Fejes salátával fogyasztjuk.

A főtt tojásfehérjét felkockázzuk, és a sárgájából kis tejföllel, fűszerekkel majonézt készítünk. Reggelire vagy vacsorára elfogy.
(Nem szokott kimaradni már, csak régebben voltak ilyen gondjaim)

5 megjegyzés:

Honda Future Club írta...

Thanks for dropping by my page. Have a great day!

Haritha írta...

yummy!:)

Hólabda(Kzella) írta...

Hona Future Club: Visit you!

Anikó írta...

Ezért a receptért tényleg kár lett volna ha eltünik. Most egy sonkás tészta másik receptjét mutattad meg amit még nem próbáltam, de jól hangzik.
Köszike

Hólabda(Kzella) írta...

Csak már feltöltöttem egyszer pár napja-))))