2011. május 11., szerda

Sóskafőzelék soványan


A sóskát tisztítás után aprítjuk (ollóval szoktam felvágni). Kis vízbe feltesszük főni, éppen hogy ellepje. Csípet sót teszünk hozzá. Fél liter tejbe teszünk lisztet (kanálnyit), és elkeverjük csomómentesre, a habaráshoz. Mikor a sóska forr, lassan belecsorgatjuk folyamatos keveréssel. Ízlés szerint édesítjük. Ha szükséges, még öntünk hozzá tejet, hogy híg maradjon. Gazdagíthatjuk tejföllel a végén. (a családnak)

Ha elég apróra vágtuk nem kell robotgép a sóskához. Sovány kis kalóriatartalmú főzelék lesz. Lehagyjuk a rántást, és a zsiradékot. Bármihez tökéletes köret.




Hígabbra hagyva levesnek is jó! Zsemlekockával tálaljuk.
A fotón még nincs benne a plusz tejföl (a kalória).

Nincsenek megjegyzések: