2011. július 20., szerda

Honi jelentés (Kecskemét)


Sötét felhő rohan át az égen, semmit nem hoz, csak szelet és port. A felhő szó szerint siet, mintha üldözné valaki. Mögötte világosabb az égbolt. Abba lehet bármi. Megindul az eső, oldalról, mintha öntenék. A szél is segít. Visz mindent. Gallyakat, kisebb madarakat segít repülni. A fákat átalakítják, mintha új frizurát szabna a szél.

A panelrengeteget sem kíméli.
Az erkélyen a kevésbé rögzített virágokat leszedi tartóstól, és odébb szállítja.


A kerékpárútnak akar kedveskedni vele. Néhány ágat is utána dob.
A kukákat felborítja. A nagyokat eldönti és otthagyja fekve. Nem bír vele. A kicsiket, ha kevésbé telítettek, átgörgeti az úton. Új ház elé helyezi.

Idősebb fákról a gyengébb ágakat tépi le. A fiatalok hajlanak, vagy törnek. Az öreg nyárfát kettészelte és átrakta a villanyvezetéken. Ott nem fotóztam, mert a rendőrök a forgalmat terelték és én is arra figyeltem.
 Tűzoltók se unatkoznak.
Találkoztam még néhány testes fával, ami elhagyta a törzsét, de akkor már fogyott a lelkesedésem, Nem tudtam idehaza mi vár rám. Hát villany az nincsen, egy füzetbe irkálom ezeket. Még csak azt se tudom, hogy a fotók hogy sikerültek. A szívásgombócnak való is letört egy kicsit. Már nem tudja megérlelni a termését.

A ruhaszárítóról szedett le néhány ruhát. Az hogy a fák a zöld leveleit leszedte az még csak hagyján. Lefeküdt a paradicsom a földre. Virágok is ledőlve heverésznek. Részletes leltárt nem készítettem, hiszen egyes növények összeszedik magukat, ha újra süt a nap. A villany hiányzik, de ígéret van, hogy javítják. Kínomba félérett szilvát majszolok. Jelentős csapadék lehullott, de a szomjas föld elitta mindet. A járda szép, apró, zöld levéllel terítve, nincs lelkierőm lesöpörni. Néha még leesik pár csepp eső, de ez már csak játéknak tűnik. Nem hiszem hogy újra kezdené.
Minek?
Ki hisztizte magát, elszállt a mérge.
Csak kimegyek azt a járdát lesöpörni. Néhány csiga is most indult el sétára. Kórócsigát a söprűvel leterelem. Az étiket kézzel segítem le a zöldre. Közbe csepereg az eső. Mire bejöttem, átnedvesedett a ruhám. Csendes áztató eső.
Négy óra van (villany sehol).

8 megjegyzés:

Magia da Inês írta...

♥ •˚。
°° 。♥。

FELIZ DIA DOS AMIGOS!!!

♥ •˚。
°° 。♥。

Hólabda(Kzella) írta...

Obrigado, mas lavou a alegria de tempo! (Literalmente)

Rózsa írta...

A természet romboló ereje, sajnos ilyen is van:(

Anikó írta...

Megmutatja magát a természet milyen nagy hozzánk képest. :( Elgondolkodom a képek láttán , hogy milyen kicsik is vagyunk mi !

Hólabda(Kzella) írta...

Sajnos ez a mostani valóság.

de'tedi írta...

wow.. your place was stormed , right?

Hólabda(Kzella) írta...

De'tedi
No, it was a storm. Nature's attack.

les privat di bekasi írta...

Nem akarunk semmilyen katasztrófa, de meg kell szilárdan a katasztrófa sújtotta bekövetkezett