2011. július 10., vasárnap

ItalokÜdítő italok


Néhány gyors ital a nagy melegbe. Valamilyen kis gyümölccsel és jégkockával pillanatok alatt, kellemes italt készíthetünk, a meleg napokon. Nem kell szaladni a boltba, édesített italt vásárolni. Mindig akad maradék gyümölcs, vagy zöldségféle a hűtőbe. A gyerekek szívesen fogyasztják ezeket az italokat. Most a sárgabarack szezonja van, azért azt írtam többet. Ha a körte jön, abból hasonló italokat lehet kikeverni. Elsősorban a meleg nyári napokra gondolok ezekkel. Ha termoszba dobjuk, vagy hűtőtáskába, akkor kirándulásra is tökéletes.

Sárgabarackos italok.

A barackot leforrázzuk, és amikor már meg lehet fogni a haját, lehúzzuk róla. Lehet felezés után is forrázni. A barackhúst hagyjuk kihűlni. Pár kanállal adagolunk 2 deci tejhez. Amennyire kedveljük az ízét. Turmixoljuk és fogyasztható. Ha szükséges, akkor néhány jégkockával csináljuk.

Ugyanígy lehet a tej helyett vízzel készíteni. A turmixolás se fontos, csak jól elkeverjük, akár kézi habverővel egy kicsit a barackot, jégkockákkal ízesítjük.

A maradék leforrázott barackot pürévé keverjük és a jégkocka tartóba töltjük. Legközelebb csak beledobunk pár jégkockát a poharunkba. Vizet vagy ásványvizet öntünk rá, és kis keveréssel azonnal fogyasztható.


Sárgarépa ital
Egy répát tisztítás után leturmixolunk. Ha muszáj, édesítjük egy kicsit, a répa maga is édeskés. Simán hígítjuk valamivel (ásványvíz) és lehűtjük. Tökéletes uzsonna helyett a meleg napokon. Ha kedveljük a déligyümölcsöket, akkor egy narancs kifacsart levével koktélt alkotunk.

Limonádé házilag:
Kifacsarunk egy citromot, a magra figyelünk és kivesszük. Ha a rostok belemennek, nem baj. Felöntjük ásványvízzel (én nem annyira imádom a buborékokat, inkább tiszta vizet használok). Édesítjük, és lehűtjük. Ha sürgős, akkor jégkockával, ha nem akkor a hűtőbe. Remekül összeérik az íze, egy kis idő alatt.
Ugyanezt lehet grapefruittal, ha kedveljük a kesernyés ízt. Csak akkor a hígításnál kevesebbet kell hozzátenni.

8 megjegyzés:

Rózsa írta...

Tetszenek az ötletek, nincs bennük tartósítószer, frissek, vitamint tartalmaznak.

Haritha írta...

cool drinks!!!!! a beautiful solution to beat the heat:)the home made ones are really good
good post

Hólabda(Kzella) írta...

Köszönöm.

Hólabda(Kzella) írta...

Thank you dear Haritha.

T.Timcsi írta...

Szép estét! Nagyon remek kis italok, ki fogom próbálni mindegyiket! Tetszik az új blog kinézet is!
Köszönöm a megjegyzéseket is az oldalamon!
Minden jót kívánok!

Hólabda(Kzella) írta...

Kedves Timcsi!
Köszönöm a szavaidat. A te oldalaid is nagyon szépek és hasznosak.

Magia da Inês írta...

♥ •˚。
Amiga,
Ótimas receitas de sucos.
Passei para te deixar um abraço.
Beijinhos, querida.
Brasil
♥ •˚。
°° 。♥。
●/ ♥•˚。˚
/▌
/ \ 。˚。♥

Hólabda(Kzella) írta...

Köszönöm Inez