2011. július 10., vasárnap

Italok



Üdítő italok


Néhány gyors ital a nagy melegbe. Valamilyen kis gyümölccsel és jégkockával pillanatok alatt, kellemes italt készíthetünk, a meleg napokon. Nem kell szaladni a boltba, édesített italt vásárolni. Mindig akad maradék gyümölcs, vagy zöldségféle a hűtőbe. A gyerekek szívesen fogyasztják ezeket az italokat. Most a sárgabarack szezonja van, azért azt írtam többet. Ha a körte jön, abból hasonló italokat lehet kikeverni. Elsősorban a meleg nyári napokra gondolok ezekkel. Ha termoszba dobjuk, vagy hűtőtáskába, akkor kirándulásra is tökéletes.

Sárgabarackos italok.

A barackot leforrázzuk, és amikor már meg lehet fogni a haját, lehúzzuk róla. Lehet felezés után is forrázni. A barackhúst hagyjuk kihűlni. Pár kanállal adagolunk 2 deci tejhez. Amennyire kedveljük az ízét. Turmixoljuk és fogyasztható. Ha szükséges, akkor néhány jégkockával csináljuk.

Ugyanígy lehet a tej helyett vízzel készíteni. A turmixolás se fontos, csak jól elkeverjük, akár kézi habverővel egy kicsit a barackot, jégkockákkal ízesítjük.

A maradék leforrázott barackot pürévé keverjük és a jégkocka tartóba töltjük. Legközelebb csak beledobunk pár jégkockát a poharunkba. Vizet vagy ásványvizet öntünk rá, és kis keveréssel azonnal fogyasztható.


Sárgarépa ital
Egy répát tisztítás után leturmixolunk. Ha muszáj, édesítjük egy kicsit, a répa maga is édeskés. Simán hígítjuk valamivel (ásványvíz) és lehűtjük. Tökéletes uzsonna helyett a meleg napokon. Ha kedveljük a déligyümölcsöket, akkor egy narancs kifacsart levével koktélt alkotunk.

Limonádé házilag:
Kifacsarunk egy citromot, a magra figyelünk és kivesszük. Ha a rostok belemennek, nem baj. Felöntjük ásványvízzel (én nem annyira imádom a buborékokat, inkább tiszta vizet használok). Édesítjük, és lehűtjük. Ha sürgős, akkor jégkockával, ha nem akkor a hűtőbe. Remekül összeérik az íze, egy kis idő alatt.
Ugyanezt lehet grapefruittal, ha kedveljük a kesernyés ízt. Csak akkor a hígításnál kevesebbet kell hozzátenni.

7 megjegyzés:

Rózsa írta...

Tetszenek az ötletek, nincs bennük tartósítószer, frissek, vitamint tartalmaznak.

Haritha írta...

cool drinks!!!!! a beautiful solution to beat the heat:)the home made ones are really good
good post

Hólabda írta...

Köszönöm.

Hólabda írta...

Thank you dear Haritha.

Hólabda írta...

Kedves Timcsi!
Köszönöm a szavaidat. A te oldalaid is nagyon szépek és hasznosak.

Magia da Inês írta...

♥ •˚。
Amiga,
Ótimas receitas de sucos.
Passei para te deixar um abraço.
Beijinhos, querida.
Brasil
♥ •˚。
°° 。♥。
●/ ♥•˚。˚
/▌
/ \ 。˚。♥

Hólabda írta...

Köszönöm Inez