2011. július 5., kedd

Tízmilliószoros nap


Buddha az ablakon át

 A nagy Buddha napokat nevezik tízmilliószorosnak. Mindig más időszakra esnek. Ilyenkor csodálatos energiáktól megsokszorozódik a teremtő gondolatunk. Jó és rossz irányba is. Ez a holdállásokkal kapcsolatos hiedelem.
A lényege az, hogy ha ezen a napon sok szép és jó gondolatunk, kívánságunk lesz, akkor nagy eséllyel teljesedik. Az ellentéte, a negatív óhajok is hasonló eséllyel indulnak.
A fontos hogy csupa jóra gondoljunk!!!
Itt álljunk meg egy pillanatra,(megszólalt a belső hangom) csak ezeken a napokon kell?
Csakhogy: nem csak ezeken a napokon kellene, csupa pozitív gondolatainknak, kívánságainknak lenni. Ugyanez más napokon is működhetne. Nem lennénk akkor sem multi gazdagok. Világmegrengető csodákat se tudnánk elvégezni. Csak egy elégedett ember, aki könnyebben birkózik meg a mindennapokkal.
Hiszen kívánhatom én a világbékét egész nap, teljes energiával. aligha sikerül. A saját lelki békémet azonban kicsit rendbe tudom tenni. A világbéke csak akkor sikerülne, ha a föld minden embere akarná egyszerre (még a fegyvergyárosok is). Ez a lehetetlen álmodozás. A saját lelki békénk sikerülhet, más napokon is kevés önkontrollal.
Ugyanakkor remekül érvényesülhetnek a jósok és hasonló beállítottságú emberek. Számukra ilyenkor komoly aratás van pénzügyekben. Akkor, viszont akik ma a segítségüket igénybe veszik, nem lesznek gazdagabbak semmivel se. Csak az érzelmeik erősödnek.
Nem vagyok hívő. Csak a józan eszem van velem. Álmodozni kell, de a határt be kell tartani. Mindenkinek szíve joga hogy mibe hisz, ezt tisztelem is, amíg nekem is maradhat a saját .......
Kaptam ma egy e-mailben:
„Ez az év a pénzeszsák éve. Idén 5 péntek, 5 szombat 5 vasárnap van
Júliusban. Ez minden 823-ik évben történik meg.”
Erre viszont ráfigyelek)))

5 megjegyzés:

Muzsi Attila írta...

Igazad van, minden nap jónak kell lenni. Ilyen emileket én is kaptam, de a 11 es számmal. Szerintem csak számok, nem jelentenek semmit. Viszont jó a blogod új arca. Szia.

Hólabda(Kzella) írta...

Szia!
Én is mosolyogtam rajta egy kicsit.
Köszönöm, kísérletezgetek.

Haritha írta...

hi friend please accept my award for you :)

Hólabda(Kzella) írta...

Dear Haritha. Thank you very much for your gift. Honest joy.
Thank you understand the word in every language!
Thank you!

Anikó írta...

Én hiszek ebben, de ezt te tudod rólam , nekem is nagyon tetszik igy a blogod:))