2011. november 25., péntek

Forró csokoládé

Itt a hideg őszi idő. A havas, vagy hómentes téli estéken egy kis meleg ital jól esik. Lehet az egy csésze tea, egy bögre kakaó, vagy bármi amit szeretünk. Pár forró italnak a receptjét leírtam. Van amit csak emlékezetből, de reménykedem benne hogy nem hagytam ki semmit.



forró csokoládé

 1dl tej, 1 dl tejszín, 10 dkg csokoládé(helyette kakaópor édesítve és felfőzve)), esetleg vanília, fahéj, vagy más fűszer(szegfűszeg, csípős fűszerek). Ha egy kicsit több tejet adagolunk hozzá, akkor egy hígabb de még mindig remek italt kapunk.
 Felmelegítjük a tejet és a tejszínt. A vaníliát is hozzáadjuk. A csokoládét is megolvasztjuk és hozzáöntjük. Forrón tálaljuk a bögrékbe. Vagy csészékbe adagoljuk, ki mit használ.
Készíthetjük kakaóporral is, csak akkor először elkészítjük a csokoládét, majd a meleg tejjel (tejszínnel vegyítjük tálalás előtt) Kiélhetjük a kreativitásunkat a konyhaművészetbe. Lehet fehér csokiból is készíteni. Teljesen más ízt kapunk. Az ízesítőket is változtathatjuk. Fahéjjal is megszórhatjuk a tetejét, akár dekoráció formájában. A tejet ízesíthetjük még sokféle fűszerrel, amit kedvelünk.

7 megjegyzés:

Anikó/Ann írta...

Drága Gizella!Ennyi finomságot?Már nyitom is az ablakot,küldd fénypost.puszi

Hólabda írta...

Nem ma készült, a fotókon is látszik. Leírtam párat és raktározom a blogom memóriájába.

Rózsa írta...

Most nagyon jól jönne, hideg van és én fázós vagyok, bár meleg szobába ülök, gondolom, valamelyik ezekből felmelegítene.
Jó ötletek, köszönöm, használni fogom.

Magia da Inês írta...

º°❤
Olá, amiga!
Maravilhosa combinação, chocolate com canela.
Bom fim de semana!
Beijinhos. º° ✿
♫° Brasil
·.♪
❤♥

Hólabda írta...

Obrigado, querido Ines!

Adrienn írta...

Az állomáson fagyoskodva, pont az jutott eszembe, hogy hogyan készül a forró csoki...véletlenek nincsenek!:)) Megkaptam a választ! Köszönöm!:)))

Hólabda írta...

Egészségedre kedves Adrienn: