2012. szeptember 15., szombat

Tepsis krumpli, liba darabokkal.


Az ebédet foglalnám össze pár szóval. Ez csak olyan szombati, amikor elfoglalt az ember, és praktikus ha a sütő dolgozik helyettünk. Ráadásul rájöttem, hogy a krumpli, mint menü, alig van jelen a receptjeim között. Ezt sürgősen jóvá kell tenni. Pedig néhány már le van írva, még fotó is akad, de az borzalmas minőségű. Mindegy, a leírás attól még érthető.
Ez egy olcsó kis menü, akár vacsorára is megfelel, de levessel ebédnek is, vagy egytál ételnek.
Kell:
krumpli(mennyiség tetszőleges)
libahús(itt szárnydarabok)
fokhagyma
fűszerek(só, bors, stb.)

A krumplit megtisztítjuk, lehet hajába krumpliból, vagy sima frissen pucolt. Lekarikázzuk és rétegezzük a tepsibe egy kis sóval megszórva. Itt az ízlés dönt, hogy milyen fűszerrel szórjuk meg.
A libadarabokat is befűszerezzük és lefedve (fóliával, sütőpapírral, vagy zárható edénybe) és a sütőbe tesszük. Ha nyers a krumpli, akkor egy időbe is lehet, lehetőleg másik tepsibe, hiszen az elkészítési idő nem azonos.Ha csaknem puha a hús akkor a krumpli tetejére rakjuk, vagy a krumplit terítjük köré. Szép pirosra pirítjuk, én fokhagymát is teszek mellé, de csak a vége felé, ne égjen meg.
Lehet serpenyőbe is, a hús megfőzése után, de tepsibe az igazi. Eredetileg a disznótorost szoktuk így, de hol van az még...
Mellé a saláta porcsinos valami.  Az lesz a következő recept!

8 megjegyzés:

Rózsa írta...

Nagyszerű ebéd.

Hólabda írta...

Nekem is ízlett és nem kellett őrizni.

Unknown írta...

Hi, Blogwalking for today.. Very impressive content. Love to read it!

Unknown írta...

Hi, Blogwalking for today.. Very impressive content. Love to read it!

Hólabda írta...

Thanks for the nice words!

Icah Banjarmasin írta...

Nice article I like.

Magia da Inês írta...

Que delícia!
Nunca comi carne de ganso.
Bom fim de semana!
Beijinhos.
Brasil
♫♪♪¸.•°`❤彡

Marjan írta...

Best regards from Zadar, Croatia!!!!