2012. szeptember 5., szerda

Töltött húsfélék, gyorsan és mikróban.


Ez csak akkor praktikus, ha hétköznapon gyorsan akarjuk elkészíteni, és nem szeretnénk sok időt eltölteni vele.
A csirke combját, vagy a mellehúsát lehet gyorsan megtölteni. Ez persze más húsfélékre is érvényes, mert elég gyorsan átpuhul a mikróban, még csak én is néha próbáltam ki, de lejegyeztem. A húst a szokásos módon megtöltjük, ki mivel szereti.
Itt:
száraz zsemle beáztatva
tojás (mennyiség a hústó függ)
zöldség zöld apróra metélve
(esetleg csirkemáj, ha van közé)
fűszerek: só, bors stb.
A combot kifordítóm és a csontot kiveszem, a végén egy parányi csontot hagyva. A mellet megnyitom és kis zsebet készítek bele, ha véletlen kiszakad nem gond, a töltelékbe egy tojással többet teszek

A húst picit befűszerezem kívül és a belsejébe rakom az összekevert tölteléket. Nem tűzhetjük össze hústűvel, de ha nagyon kell, akkor cérnával átkötjük. Nyolc perccel szoktam kezdeni és ellenőrzöm utána, hogy eléggé átsült-e. Ha kész, pár percre forró zsírba tesszük egy lábasba és óvatosan megforgatva pirosra sütjük.

A képen csirkemellből volt készítve a hús, és két burgonyakrokett látszik mellette.

5 megjegyzés:

Rózsa írta...

Mindig van valami érdekes recepted, nem szoktam a mikróba sütni, de érdemes lenne ezt kipróbálni.

Hólabda írta...

Nem is nagyon van, inkább a gond, hogy mit főzzek. Kísérletezek, lefotózom és egy részét fölrakok. Ami nem finom, az nem kerül fel.

Magia da Inês írta...

彡♡
Isso é tudo de bom!
Bom dia!
Bom fim de semana!
¸.•°`♥✿⊱╮

Hólabda írta...

Köszönöm!

G. írta...

Nem tudom hogy..