2012. december 19., szerda

Háztartási és házkörüli tippek III.

diana
A régmúltból már beraktam a tanácsokat, de a mából is vannak már jegyzeteim, amiket ismerek, apránként berakom ezeket is. Vegyesen a házban és a kertben előforduló apróságok.




Diana(pálinka, ecet)
Szúnyogcsípés esetén a kellemetlen viszketésre, tökéletes a diana. Ha nincs otthon, az ecet is megteszi, nem fog viszketni. Ugyanez érvényes az allergiánál. Ha kertben dolgozunk és a kezünk, csuklónk viszket valamitől(paradicsom napraforgó, virágpor)
Ha nagyon fáj valamelyik testrészünk, váll, kar stb. és gyorsan szeretnénk megszüntetni, kenjük be dianával(sósborszesz).
 A hatás gyors és megszünteti a fájdalmat egy időre. Az okot nem, csak ideiglenesen.
Végső esetbe valami tömény is megteszi, itt a pálinkára gondolok.
Nátha esetén két-három csepp diana, egy kanál cukorra csöppentve, kis segítség(sajnos ezeknél a mostaniaknál már lehet, hogy más az összetevő, az alapanyagokból).

Kis ideig alkoholszagúak leszünk, de az a legkisebb gond. A kámforos kenőcsök sem leányálmok.


Évica írta... és hívta fel rá a figyelmet:  A használt sütőolajat(zsiradékot) a MOL kutaknál lévő gyűjtőhelyeken lehet biztonságosan elhelyezni.
 Részletek

2 megjegyzés:

Évica írta...

Jaj, a sósborszesz :) Nagymamám kenegette a szúnyogcsípéseinket vele gyermekkorunkban, néha megengedte, hogy kockacukorra cseppentve megegyük :) Tényleg jó alkoholszagú lett tőle az ember, de nem büdös pálinkaszagú.
Én is találtam egy tippet, a használt sütőolajat le lehet adni a MOL kutakon, végre nem kerül a szemétbe vagy a csatornába, nem szennyezi a környezetet. Itt van róla cikk: Sütőolajgyűjtés

Hólabda írta...

Köszönöm, hozzáírom ezt is!