2013. május 22., szerda

Szamóca szedési recept

Szamóca a tányérkán, kis dekorációval.

Ebbe az esős időben írok egy kis eper receptet. Ha folyton esik, akkor esernyőt is tegyünk a fejünk fölé, és tartjuk a harmadik kezünkkel, esetleg a fogainkkal. Egy guruló esernyő is megteszi(majd ha feltalálják).
 Kezdésnek a ruha az eper szedéshez. Ha lehet vízálló legyen és feltétlenül zárt cipő, mert ez hideg eső. Most ne nosztalgiázzunk a langyos esőkön, fogadjuk el ami van. Ha beöltöztünk akkor kezdhetjük is a hajolgatást, most a térdelést mellőzzük. Hajolgatás közbe minden szem szamóca egyszínű nagyjából, a talajjal ahol terem. Az eső ráverte a földet, tehát csak tippeljük nagyság alapján, hogy melyik az érett. Tapintani nem kell, mert az hamis eredményt ad. 
Mire a szemünk kiesik, hogy az áttetsző pirosságú szemeket leszedjük, megtelik a tál. Mi pedig kezdünk hasonlítani, azokhoz a bizonyos négylábúakhoz akik szeretnek turkálni. A kezünk fekete(ha a talaj feketeföld) és rettenetesen sáros. Ha egy kicsit fölhúztuk a ruhaujját akkor nem terjed tovább. A lábunk nehéz, mert a talaj egy részét a talpunkra szedtük. Ha besétálunk a tállal, a lábbelit felejtsük kívül, de ha van kerti csap, okosabb ott kezdeni a munkát. Lerakjuk a tálat, mellé egy hasonló nagyságút és teleengedjük vízzel. Jobbra dobjuk az epret a két tál között, vízcsere és vissza. Ezt addig játsszuk míg nem lesz tiszta a víz. Praktikus a világos tál.
Ha tiszta a víz az utolsónál leszedjük a szárat is. Ekkorra már kimérgeskedtük magunkat a félérett szemek miatt. Azok világítanak, a túlérettek meg szétfolytak a vízbe. Ha lehet ne vágjuk az egészet a kukába, ennyi munka után. Ráadásul lehet hogy, ebbe az évbe többször lesz ilyen eprészés.
  A tiszta epret elhelyezzük az asztalon kezdésnek(vagy a hűtőbe, ha később szaporodik a család). Tovább semmi dolgunk, az eper elfogy észrevétlenül. Éppen ezért gyorsan szedjünk pár pirosabbat egy kistányérra, amit majd elfogyasztunk. Finom natúran is, de előtte a fényképezőgépet is a kezünkbe vehetjük és megörökítjük. Ha azt szeretnénk pirosabbak legyenek a szemek, tegyünk a tányérra fehéret. Tejszínhab (itt csak tejföl volt a kezem ügyében) és lehet fotózni. Utólag a képet körbevágjuk, hogy az ujjaink ne szerepeljenek és azért is, mert a fáradt igyekezettel a fotómasina zsinórja is belógott.
Jó étvágyat!

4 megjegyzés:

budi os 19 írta...

Thank you for making this interesting article. I'm happy to visit here :)

WickedGuts írta...

visit and follow me back
http://wickedguts.blogspot.com

Hólabda írta...

Köszönöm a látogatásokat

Magia da Inês írta...

¸.•°❤❤⊱彡
Bonita imagem, saborosa!!!!
Boa continuação da semana!
Beijinhos
¸.•°❤❤⊱彡