2013. június 16., vasárnap

Töltött csirke


Szükséges:
1 csirke
Töltelékhez:
  • 2 zsemle
  • petrezselyemzöld
  • 1 kisebb vöröshagyma
  • Só vagy ételízesítő
  • csípet bors, ha szeretjük
  • egy kanál étolaj
  • 2 tojás
Páchoz:
  • étolaj
  • ételízesítő
  • fokhagyma

Az egész csirkét megszabadítjuk az aprólékától, fej, nyak, láb, belsőrészek. Ezeket felhasználjuk valami máshoz(húsleves).
Este bepácoljuk a csirkét, vagy legalább egy órával előbb. A fokhagymát pépesítjük és az olajba tesszük. Fűszerezzük vagy ételízesítővel, vagy magunk keverünk bele tetszőleges kutyulékot.
A csirkére kenjük, és ha időnk engedi akkor néha a tála aljára összegyűlő páccal átkenjük többször.

Elkészítjük a tölteléket. A zsemléket vízbe áztatjuk, majd kicsavarjuk. A zöldség zöldjét apróra vágjuk. A vöröshagymát felkockázzuk nagyon apróra és megpirítjuk az olajon. A kicsavart zsömlét is rádobjuk és kicsit dinszteljük tovább. Megszórjuk a fűszerekkel és egy picit hagyjuk hűlni. Ha langyos, hozzáadjuk a két tojást és a petrezselyemzöldet. Ha szeretjük a csirke mája is belemehet, apróra vágva. Az egészet összekeverjük és beletöltjük a csirke hasába. Ha van kedvünk, akkor a bőrét kicsit megmozgatva oda is tehetünk belőle. A mi ebédünkbe csak a hasába került.
Beültetjük a tepsibe és lefedjük fóliával, vagy sütőpapírral. Fél óra múlva belesünk és a fóliát megemelve tűpróbát csinálunk. A csirke nagyságától függ a sütési idő, ha szükséges a páccal picit meglocsoljuk. Ha a melle puha akkor levesszük a fóliát és pirosra sütjük. A töltelék eleve párolt, biztos nem lesz nyers.
Burgonyapürével tálaljuk. Hozzá lehet saláta, de ilyen remek időbe a kovászos uborka is megfelel.

2 megjegyzés:

Magia da Inês írta...

¸.•°❤
Hum... tudo de bom!!!
¸.•°❤❤⊱

Delicioso!
彡❤⊱彡

Hólabda írta...

Thank you