2013. október 13., vasárnap

Krémleves, karalábé alappal


Pár fiatal karalábé( létszámtól függően), ha van gyenge levél a közepéről, azt is felhasználjuk.
1 kanál liszt (ha több a karalábé, természetesen a liszt is több)
1 vöröshagyma
1 nagy gerezd fokhagyma
kevés zsír (vagy olaj)

tejföl

A karalábét felkockázzuk  és a forró olajba dobjuk, a vöröshagymát is beledaraboljuk, kicsit dinszteljük, de nem hagyjuk színesedni a vége felé a fokhagymát is beledobjuk, összepréselve, vagy csak összelapítva és feldarabolva. Picit még hagyjuk, majd felöntjük vízzel, annyival hogy bőven ellepje. Megpároljuk, ha marad leve pár kanállal kiveszünk, majd pürésítjük. Visszatesszük a tűzhelyre és a tejföllel elkevert liszthez adjuk a levet, és jól elkeverjük. Lassan beleöntjük folyamatos keveréssel a krémlevesbe.
Rászórjuk az apróra vágott leveleket, és esetleg egy kis petrezselyemzöldet is szórhatunk rá, egészen apróra vágva(konyhai olló jól használható erre).
Tetszés szerint utánfűszerezzük és már tálalhatjuk is.
Betétnek lehet használni pirított zsemlekockákat (külön tálalva), de anélkül is finom. Hidegen és melegen is tálalható.

2 megjegyzés:

Magia da Inês írta...


❥°º
Ótima receita.
Bom restinho de semana!
o°º✿✿◠°•.¸

pak hengky írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a blog adminisztrátora.