2014. február 19., szerda

Február közepén egy kis körkép

Egy kis  séta a hétvégén, de megint rosszkor. A büdös hunyort nem sikerült elkapni teljes pompájában, mint ahogy évek óta egyszer sem. Minden héten nem megyek arra, csak ezért. Nem olyan hatalmas virágai vannak, inkább szerényeknek lehetne nevezni.


 A mogyoró már elkezdett virágozni, ami kell is. Elég sok a mókus azon a környéken és nem kell fogyókúrázniuk. Most ugyan nem nagyon láttunk élőlényt. A madarak is alig kerültek szem elé. Egy rigó madárcseresznyét csipegetett, a fán látszott hogy kevés vendég volt jelen. máskor ilyenkorra semmi ennivaló nem akad rajtuk, esetleg az aszalt szemek.

 Megjelentek a gombák is. Nem azok amikből a családtagjaimnak ebédet készítenék. Inkább csak a hulladék, korhadék között bújtak ki. Elég sok helyen csoportosan, de az első két fotó után már nem foglalkoztam a képpel, pedig egész kis telepeket képeztek. Pár helyen a sétálok áldozataként eldőltek, de maradt bőségesen.
Idehaza is akad látnivaló, bár ez nem az ami gyönyörködteti a kertkedvelőket. A tyúkhúr igyekszik betolakodni, mint egyeduralkodó. Közte sápadt kis veronikát is láttam, ami virágot bontott. Már gyomlálom, hiszen a talaj nedvessége nem enged többet, de azért akadt fotózni való. A takarás után a bakháton elindult rendesen, de még korai lenne a kitakarás, bár ki tudja, hiszen a napok egyre melegebbek. Az első kullancsok is előkerültek, egy kicsit korán, .

1 megjegyzés:

Amang Berangas írta...

Wow..really I like it.