2014. május 6., kedd

Palacsinta bodzavirággal

A bodzavirágzása megkezdődött és nálam is kezdődik a tervezés, hogy mire használjam. Már a tea és a sült bodzavirág receptje le van írva. Most a bodzás palacsinta lesz leírva. Kicsit sok lett a virág benne, nagyon bodzaíze lett, de elfogyott, legközelebb jobban vigyázok azért.


Palacsinta bodzavirággal

Az alap palacsinta tésztát készítjük el, amit szoktunk általában. Azért pár szóba leírom, bár mindenki másként készíti, én is többféleképpen.
Kell:
1 tojás, tej, liszt, csipet só, pici ásványvíz(szódavíz), esetleg pici cukor(édesítő).
A tejet a cukorral és sóval összekeverjük, hogy feloldódjon benne. Hozzáadjuk a lisztet folyamatos kevergetéssel(legpraktikusabb a kézi habverő) és a legvégén még egy kis ásványvizet is öntünk hozzá.
A bodzavirágokat kicsit leöblítjük és hagyjuk megszáradni, vagy leitassuk papírtörlőn. Közbe ellenőrizzük hogy bogarak se legyenek benne, de ha tetves a növény akkor felejtsük el, inkább natúr palacsintát süssünk. 
Ollóval levágjuk a virágokat, a nagyon zöld részt nem és beleszórjuk a tésztába, a mennyiség ízlés szerinti, de nem kell túl sok. kisülés után lehet egy kis édesítést végezni föltekerés közbe.
Jó étvágyat!

1 megjegyzés:

Magia da Inês írta...

try°✿彡º°。
As flores de sabugueiro são muito perfumadas, imagino como devem ficar saborosas nas panquecas.

FELIZ DIA DAS MÃES!!!
.°º。✿
Beijinhos carinhosos.
✿✿⊱.Brasil°º。✿° ·.