2014. november 16., vasárnap

Sült csirkecomb


Ez egy egyszerű hétvégi recept, minden luxus nélkül.


Alap néhány csirkecomb, fejenként egy elég az étkezéshez. Jó nagyra kanyarítjuk a csirkecombot(megvehető a comb magába is a boltból) és megmossuk. A combokat felrakjuk főzni fűszerezett vízbe és megfőzzük. Amikor csaknem puha, kiszedjük a léből. Egy edénybe felrakunk zsírt melegedni, és ha forró, akkor belerakjuk a combokat sülni. Mellédobunk egy-két gerezd fokhagymát, figyelve hogy idejébe kivegyük, mielőtt megégne. Amikor megsül, akkor csípet őrölt borssal is megszórjuk, és egyéb fűszerekkel amit szeretünk. A zsírba közben akár félbevágott vöröshagymát is dobhatunk, a csirke is átveszi az ízeket. A köret lehet bármi, nekem már nem volt köretem(krumplipüré) ezért a photoshop segítségével egy kis meggyszószt tettem hozzá.
 Szükséges:
csirkecomb, egész, fejenként egy,
pár gerezd fokhagyma,
csípet őrölt bors,
zsír, vagy olaj a sütéshez,
egyéb fűszerek(delikát, só)

A fűszeres levet, amibe a csirkecombok főttek fel lehet használni húsleveshez, ha nem azonnal, akkor érdemes lefagyasztani.
A sült zsírhoz nem is kell sok tipp, akár kenyérhez, vagy főzéshez is finom.


Nincsenek megjegyzések: