Egy kis pihenés

Az e-könyv digitális formában megjelenő könyv, tulajdonképpen egy elektronikus file.
Mikor az internet idehaza is megjelent, ezt próbáltam meg elsőnek, olvasnivalót keresni, amihez nem jutottam hozzá addig. Akkor rengeteg linket összegyűjtöttem, ahol lehetett olvasnivalót találni. Mostanában mintha rosszul keresném őket, nem találom a klasszikusok gyűjtőhelyeit és a régi linkeket nem őriztem eléggé. Most egy mini link gyűjteményt csinálok, magamnak és másoknak is.  Nehéz összeszedni ezeket az oldalakat, mert nem tudom hol keressem, apránként viszont összegyűjtöm. Ezen az oldalon csak olyan linkek vannak, ahol ingyenes  tartalomhoz is hozzájutunk. Nem bántani akarom ezzel a könyvkiadókat, hiszen a valódi papír alapú könyvekkel nem veszi fel a versenyt az elektronikus irodalom. Inkább csak pótolja azokat(ez az én magánvéleményem, a papír hangja illata pótolhatatlan). Ezen az oldalon, csak legális tartalom van,(engedélyezett), bár a végére lehet, hogy a saját néhány kötetemet is oda helyezem(az is legális). 1. MEK
 2. Jókai összes
 3. Helységnévtár
 4. Könyv-e.hu
 5. Hangos könyvek
 6. E-könyv
 7. Fonyódkönyvtár
 8. On-line könyvek      Elindulhatunk Rejtő Jenőtől a könyvek listáján. Megtalálható a Sci-fi világából is jó néhány mű!
   Karl May, Cooper  indiános könyvei is szereznek pár kellemes órát.
  Narnia krónikái, vámpíros könyvek. Elég széles a választék, mindenki találhat kedvére valót. Hangoskönyvek is vannak, de képregényrajongók se maradtak ki a listából.     
 9. Romantikus írók tárháza   Kell magyarázat hozzá? On-line könyvek.
 10. Régi MEK 
 11. Irodalomról linkek   Vegyes egyveleg, de lehet válogatni és turkálás közben igazi csemegék is akadnak! Ugyanakkor olvashatunk címeket, amik a most szokásos blogregényekhez, novellákhoz nyitnak utat. A mai magyarokról is lehet olvasni az életrajzukról pár mondat.
 12.  Magyar Társadalomtudományok Digitális archívuma
 13.  http://www.akonyv.hu/klasszikus.htm
 14. Petőfi Irodalmi Múzeum
 15. http://magyarhelyesiras.hu/ 
 16. Adamo Books 
 17. L.L.L. 
 18. Letölthető könyvek 
 19.  https://www.papirontul.hu/
 20. A Pázmány Péter Elektronikus Könyvtár  Isten hozta a magyar nyelvű keresztény irodalom tárházában! Én nem olvasom, de attól még más..
 21. http://www.szineszkonyvtar.hu/    Dalok olvashatók és kották (akit érdekel, rengeteg dolgot találhat itt).
 22. http://e-konyvtar.lap.hu/    Itt könyv lelőhelyek gyűjteménye van.
 23. Digitális Könyvtár  Nem minden ingyenes, de válogathatni lehet belőle.
 24. http://www.digitalbooks.hu/e-book/magyar-nyelvu-ingyenes-e-book/  Ingyenes e-book rész van benne, kötelező olvasmányoktól a klasszikusokig.
 25.  http://ekonyv.linlib.hu/
 26. Terebess Ázsa
  És itt van egy kis segítség azoknak akik a konyhaművészetnek, és kertészkedésnek is hódolnak. Ezek csak füzetkék, de sok hasznos dolgot szerezhetünk belőle.
  https://docs.google.com/folderview?id=0B8kIoIWwuzHfUWF5dWw0SkZ2UkU

          5 megjegyzés:

          Adrienn írta...

          Köszi ezt a remek gyűjteményt!!! Én is sokat keresgéltem eddig, de most itt van minden! Élek is a lehetőséggel!

          Hólabda(Kzella) írta...

          Bármikor, azért van.

          Attila Liszkai írta...

          Köszi szépen, nagy könyvgyűjtő vagyok, van már több dvd kiírt e-könyvem, de ami a legnagyobb kincs az a 2 hete vásárolt e-book olvasóm 267 előre telepített e könyvvel (magyar és külföldi klasszikusok) természetesen magyar nyelven epub formátumban.
          További jó gyűjtögetést!
          Üdv: Attila

          Attila Liszkai írta...

          Köszi szépen, nagy könyvgyűjtő vagyok, van már több dvd kiírt e-könyvem, de ami a legnagyobb kincs az a 2 hete vásárolt e-book olvasóm 267 előre telepített e könyvvel (magyar és külföldi klasszikusok) természetesen magyar nyelven epub formátumban.
          További jó gyűjtögetést!
          Üdv: Attila

          Hólabda írta...

          Nagyon szívesen, sok örömed legyen benne.