2011. január 9., vasárnap

Séta

Százszorszép




Január elejétől függetlenül.... a tegnapi sétámból van ez a pár fotó. A százszorszép megpróbálja a telet túlélni. Pedig még hó is akad itt-ott. Mellette a tó még be van fagyva. Örültem hogy felfedeztem a sok víz(pocsolya)között... Annak is örültem, hogy megpróbáltam kicsit a zöldbe menni....
Moha a hó alatt
Csónakázó tó


Lassan hazafelé

Pitypang is túlélte
Rábeszéltem a párom hogy kerékpározzunk egy kicsit, ha már az idő is kedvező. Ugyan amikor kiderült, hogy kis erdei sétára gondoltam, láttam egy kevés tiltakozást az arcán. Nem mondta ki. Sár tényleg akadt, hiába akartam magamnak bemesélni, hogy a moha miatt ilyen puha a talaj. A moha puha volt és harsogó zöld. A tó tetején, még látszott a kis állatok láb nyomai. Egy sétáló szerint őzikék mentek fel a tóra. Én maradtam a parton, a mohás részben. Nem kívántam a jégen a testsúlyomat lemérni. Az a fotó viszont tökéletesen rossz lett. A többivel is akadt nézeteltérésem, ez annak tudható be, hogy új a masina és nem értek eléggé hozzá. Vagy nem is tud semmit ez a gép....

2011. január 5., szerda

Keksztorta

Sima háztartási kekszből készített alaplap (darált keksz, kevés fekete kávé, vaj, tej összegyúrva).  Gesztenyepüré, kicsit ízesítve, kevés vajjal puhítva.
Kekszpor lap, gesztenyés massza, kekszpor lap, vajkrém vaníliásan édesítve. Amíg el nem fogy az alapanyag. Tetején olvasztott csoki.

Sós sajtos félhold!

Sajtos sós félholdak! Leveles tészta az alap, kinyújtva megkenjük tojással. Megszórjuk sajttal. Kis félholdakat szúrunk ki. Nem a recept a fontos, csak az újévi lapot nem akarom törölni, a receptek eltüntetik! A sajtos félholdakat is eltüntették, alig találtam a fotózáshoz. Persze én is idejébe kezdhettem volna fotózni.

2011. január 2., vasárnap

Bejgli

 Egy kis bejgli. A diós már a fotóra sem jutott, ami azt jelenti, hogy nem jutott eszembe azonnal a fotózás. Csak az ünnep másnapján, délután.
A bejgliről nem sokat lehet mondani, a szokásos kelt tészta (1kg liszt, 1 élesztő, 1 tojás, cukros tej a kelesztéshez, kevés sütőport is szoktam tenni hozzá, só, pici olaj) összeállítom és hagyom kelni! A mákot cukros tejbe felfőzöm, szórok bele reszelt citromhéjat, hagyom kihűlni.
A kelt tésztát vékonyra nyújtva megterítem a mákkal és feltekerem. Tojással megkenem, mehet a sütőbe.