2012. április 28., szombat
2012. április 22., vasárnap
2012. április 18., szerda
Hókifli
Gyorsan felrakom a húsvétkor megírt recepteket, mert a végén letörlöm a gépről.
50 dkg zsír,
1 tojás sárgája
1 cs sütőpor
csípet só
kis pohár tejföl
liszt
porcukor
Az egészet összekeverjük habosra a tejfölig és annyi lisztet adagolunk hozzá, amennyit bevesz. Pihentetjük egy kicsit. Vékonyra nyújtjuk és kis kockákra daraboljuk. Valami tölteléket teszünk a kocka közepére egy kávéskanállal adagolva(dió, mák), de üresen is tökéletes. Föltekerjük kiflinek. Nagyon apró kiflijeink lesznek. Kisülés után porcukorba hempergetjük őket és rakjuk a tálcára.
Kicsit munkaigényes az apró kiflik elkészítése, miután megenni, szinte egy falat, egy darab. Pillanatok alatt eltűnik a tálcáról.
Ezt meg is sütöttem, de nem tettem bele tölteléket. olyan aprókat csináltam, hogy be lehetett kapni egy falatra.
50 dkg zsír,
1 tojás sárgája
1 cs sütőpor
csípet só
kis pohár tejföl
liszt
porcukor
Az egészet összekeverjük habosra a tejfölig és annyi lisztet adagolunk hozzá, amennyit bevesz. Pihentetjük egy kicsit. Vékonyra nyújtjuk és kis kockákra daraboljuk. Valami tölteléket teszünk a kocka közepére egy kávéskanállal adagolva(dió, mák), de üresen is tökéletes. Föltekerjük kiflinek. Nagyon apró kiflijeink lesznek. Kisülés után porcukorba hempergetjük őket és rakjuk a tálcára.
Kicsit munkaigényes az apró kiflik elkészítése, miután megenni, szinte egy falat, egy darab. Pillanatok alatt eltűnik a tálcáról.
Ezt meg is sütöttem, de nem tettem bele tölteléket. olyan aprókat csináltam, hogy be lehetett kapni egy falatra.
Feliratkozás:
Bejegyzések (Atom)