2013. július 20., szombat

Tour de France 2013

Egy pillantás a kerékpárosokra, hiszen az idő gyönyörű a nem sportemberek is kedvet kapnak a tekerésre. Hajrá pattanjunk nyeregbe mi is!




A kolumbiai Nairo Alexander Quintana nyerte a Tour de France utolsó előtti, 20. szakaszát. Megszerezte a legjobb hegyimenőnek járó pöttyös trikót. A Tour de France 100. kiírásának 20. szakaszán mindössze 125 kilométer várt a mezőnyre Annecy és Annecy-Semnoz között. 






Forrás

2013. július 10., szerda

Napraforgó és ...

 Egy kis próba, fekete-fehér fotó és színesbe is lekaptam, Tükrözés(nem trükközés)
Fény a napraforgón.

2013. július 8., hétfő

Lepkecsalogató

Pár lepkét már sikerült elkapni, ma hazafelé. A kedvükért még a papucsom is ledobtam, hogy a lépteim halkuljanak. Kellemes is volt a mezítlábasság, maradtam egy kicsit, míg el nem értem arra, ahol a fűkasza is járt. Az már nem tetszett nekem. 
 Sötét pöttyöske alig látszik, de nem mertem megzavarni.
Bakiztam, mert a lepke lelépett, de a virág is szép. Imádják a nyári orgonát a lepkék.

A kacsafarkú szender nem engedte a kolibriröptét lekapni. Magasan volt és amikor pipiskedtem lelépett.
Mire vége lett a sétának lehiggadtam, és elindultam haza, mert egész nap képes lennék ott lenni, de most  csak késő délután ugrottam be, egy kicsit. Néha kell, kiengedni a feszültséget........


2013. július 6., szombat

Egyszerű karfiolleves



1 kis karfiol, vagy egy nagyobból fél is elég
petrezselyemzöld
1 nagyobb sárgarépa, vagy két kisebb
1-2 újkrumpli
1 apró vöröshagyma, vagy fiatal hagyma zöld

bors
kanálka zsír(olaj)

A karfiolt szétszedjük, a leggyengébb zöld leveleket is a leves alaphoz adhatjuk. A karfiol gyengébb szárát is rajta hagyjuk a rózsákon, és feldaraboljuk nagyjából egyforma nagyságúra. A krumplit is megkaparjuk, ha kell akkor megpucoljuk és felkockázzuk. A többit se hagyjuk ki az előkészületekből.
Az olajat beletesszük a fazékba és a megmosott répát belekarikázzuk. Kicsit a tűzhelyen kevergetjük, pirítjuk, amíg  répa kiadja a színét és az olaj is aranysárga lesz. Nem hagyjuk hogy pirosodni kezdjen a répa, a barnulásról nem is beszélve. Felöntjük vízzel és beledobjuk a felkockázott mindenfélét. Megfűszerezzük és a kis vöröshagymát egészbe beledobjuk,vagy a zsenge hagyma zöldet rászórjuk feldarabolva kicsit később, amikor félig főtt a leves. Lassú tűzön főzzük. A répától olyan színe lesz mint a húslevesnek. Nem kell hozzá sok minden. Itt nagyon kevés cérnametélt is került bele az apróra vágott zöldség zölddel egy időben.
Ehhez a recepthez, nagyon jól fel lehet használni a rakott karfiol készítésénél kimaradt karfiol főzőlevét is.
Hát a fotókkal az ételeknél kis gondom van, majd valamikor...