2016. július 3., vasárnap
2016. július 2., szombat
Vegyes saláta II
Ezek inkább csak fotók, mert nem érdemes leírni, miből vannak. Ha ránézünk látható, de egyébként is azt tehetünk egybe, ami szem-szájnak kellemes. Kis tejföllel van díszítve, de ez nem szabály. A harmadik képen éppen pár tojás is van, kaszinótojásnak alakítva, de csak összeraktam egy tányérra, salátalevelekre, és tépett salátára.
Itt kicsit laktatóbb, mert a maradék rizs is közé került.
A tejföl is fűszerezett egy kicsit, nem natúr.
A kaszinótojásba a szokásos töltelék: sárgája, mustár, majonéz, só, bors, petrezselyemzöld,
Semmi dekoráció, mert melléültem csipegetni.
2016. június 17., péntek
2016. június 11., szombat
2016. június 7., kedd
Szörpök és befőzések
Lassan indulhat a befőzés az italoknál. Bodzaszörp lejárt, de most egyszerre érik minden. Indulhatnak a szörpök, szinte egy héten belül. Kicsit egyszerre érnek ezek a növények. A lekvárok is jöhetnek lassan, és az első befőttek.
málna és eper |
málna |
ribizli, késői cseresznye és két szem megy |
málna és eper |
2016. június 4., szombat
Kapros túrós palacsinta II
A mai menü egy része a palacsinta. Itt a zöldségfélék ideje és a kapor is ezek között van. A kapros túros lepény mennyei, de ha a túrót palacsintába rakjuk az is egy érdekes ízkombináció.
A palacsinta alapja:
tej,
1 tojás,
só,
liszt,
olaj,
Töltelék:
1 csokor kapor,
túró, tejföl(ha szükséges)
Édesítő(vagy cukor, bár akkor nem nagyon kell a tejföl)
A mennyiséget nem mérem, csak ránézésre szoktam (kb fél kg liszt alappal, a többi adja magát).Habverővel összekevertem alaposan a hozzávalókat és hagytam pihenni, miközben a borsólevest is összedobtam. Az olajat nem tettem bele, nem is tudom miért. Gyorsan kisütöttem, két ősrégi palacsintasütővel nem tartott sokáig.
A kaprot apróra ollóztam, jól lerázva a víztől. A túróból kikevertem egy keveset tejföllel lazítva egy kicsit és édesítettem. Belekevertem a kaprot is és már kenhető is a palacsinta.
Nem mindenki szereti, ezért nem kentem meg csak pár darabot a kaprossal, a család egy része vaníliával kedveli a túrót, kapor helyett..
Közben rájöttem, hogy már néhány éve megírtam egy kapros túróst, de már mindegy.
Feliratkozás:
Bejegyzések (Atom)