Ezt a receptet még nem próbáltam ki, csak a "Meglepetés" című újságban olvastam. Aranytartaléknak elrakom. De hátha valaki addigra kipróbálja. Nem nekem kell vállalni a kockázat lehetőségét. Igazán elfér itt ez a recept, hátha....
A tapasztalatokat szívesen elolvasom. Mivel nem készítettem el, egy sütőtök fotót rakok be. Bár mintha lenne virágzó babom is valahol.
Szükséges négy személyre:
40 dkg kolbász, 60 dkg sütőtök, 1 közepes fej vöröshagyma, 2gerezd fokhagyma,
1 kanál friss zsálya, 40 dkg fehér bab, 2dl húsleves, 1 evőkanál vaj, só,
Frissen őrölt bors, fél csokor petrezselyem, 1 evőkanál fehérborecet,
1 evőkanál cukor, 2 db paradicsom,
A kolbászt felszeleteljük és a vajon 4-5 perc alatt átpirítjuk. Hozzáadjuk a hagymát, a fokhagymát, és tovább pároljuk pár percen keresztül. Beleszórjuk a felkockázott sütőtököt. Összekeverjük, és ízesítjük a fehér borecettel. Hozzáadjuk a cukrot és a felkockázott paradicsomot. Hozzáöntjük a húsleves levét, a fehér babot, és a zsályát.Összekeverjük sózzuk, és borsot szórunk rá. Ha felforrt, tűzálló tálba öntjük,és 180 fokos sütőbe tesszük. Készre sütjük, és tálalásnál megszórjuk petrezselyemzölddel.
A tapasztalatokat szívesen elolvasom. Mivel nem készítettem el, egy sütőtök fotót rakok be. Bár mintha lenne virágzó babom is valahol.
Szükséges négy személyre:
40 dkg kolbász, 60 dkg sütőtök, 1 közepes fej vöröshagyma, 2gerezd fokhagyma,
1 kanál friss zsálya, 40 dkg fehér bab, 2dl húsleves, 1 evőkanál vaj, só,
Frissen őrölt bors, fél csokor petrezselyem, 1 evőkanál fehérborecet,
1 evőkanál cukor, 2 db paradicsom,
A kolbászt felszeleteljük és a vajon 4-5 perc alatt átpirítjuk. Hozzáadjuk a hagymát, a fokhagymát, és tovább pároljuk pár percen keresztül. Beleszórjuk a felkockázott sütőtököt. Összekeverjük, és ízesítjük a fehér borecettel. Hozzáadjuk a cukrot és a felkockázott paradicsomot. Hozzáöntjük a húsleves levét, a fehér babot, és a zsályát.Összekeverjük sózzuk, és borsot szórunk rá. Ha felforrt, tűzálló tálba öntjük,és 180 fokos sütőbe tesszük. Készre sütjük, és tálalásnál megszórjuk petrezselyemzölddel.
kiváncsi leszek ha kipróbáljátok mit irtok :))
VálaszTörlésEgyenlőre nem állok neki
VálaszTörlésEzt a megjegyzést eltávolította a szerző.
VálaszTörlésA fehérbabot nem kell beáztatni előtte?
VálaszTörlésKöszönöm Erika
Kedves Erika!
VálaszTörlésNekem is gyanús, hogyha nem konzerv akkor nemcsak áztatni, de félig megfőzni se ártana.
Még nem próbáltam ki. (lehet hogy konzerv?)
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.
VálaszTörlésKedves Hólabda És mindenki!
VálaszTörlésSzombaton vagy vasárnap elkészítem, szerintem konzerv babbal:)
Majd tájékoztatlak benneteket:)
kedves Erika!
VálaszTörlésJó lesz, kíváncsi vagyok rá én is.
Köszi!
Kedves Hólabda!Kedves Mindenki!
VálaszTörlésTegnap elkészítettem!!!! Úgy ahogy írtam konzerv babbal. Így a puhasággal nem volt baj! Hát az íze megosztotta a családomat.A füstölt kolbász megadta az alapízt. Szerintem nagyon finom lett, de aki nem szereti a sütőtök egy kicsit vad ízét( savanykás ízt), hát az ne próbálkozzon az elkészítéssel.:) Maga az elkészítés könnyű volt. Azért, ha elkészítitek kiváncsi vok a véleményetekre Én is! Üdv Erika
Nem is merem kipróbálni akkor.
VálaszTörlésCsaládom fele a sütőtökkkel kapcsolatba a sertést emlegeti, mint fogyasztót!
Köszönöm Erika.
Meglátogatnálak, de a te blogod zárt.
Szia Hólabda!
VálaszTörlésMert nincs blogom:) Nekem is azt mondták csak nem akartam leírni:)
csak keresgéltem és rátaláltam a blogodra. Felismertem a receptet, csak furcsáltam a babot, ezért írtam. De most már keresgetek a blogodon.:) Üdv Era