Oldalak

2011. március 5., szombat

Fánk farsangra.


Fánk farsangra. Igaz van egy fánk receptem fönn, de nem harapják meg egymást.
Egy kiló liszttel kezdtem, mert kicsit több személyre készült. Négy tojás, a fehérje habbá verve. Kis só. Másfél csomag élesztő.
Két kanál olvasztott zsiradék (vaj, margarin, olaj, zsír)
Csipet cukor a futtatáshoz, és a szükséges mennyiségű langyos tej.
Összekeverni, veregetni egy kicsit. Nem árt valami erősebb férfi családtag, aki kiveri a hólyagokat. Kicsit keleszteni, majd deszkán kiszaggatni. Még ott is kel egy kicsit. Forró olajba (nem égető) (zsírba) lehet pakolni. Egy kicsit a közepét benyomjuk, és az a fele kerül alulra. Ha szalagokat szeretnénk, egy picit fedő alatt süssük. Mikor megfordítjuk, a nélkül. Rácsra szoktam rakni, oldalra, de jó másként is, hogy az olaj lemenjen róla. Lekvárral (csoki mázzal) vagy csak porcukorral megszórva lehet fogyasztani. Nincsen megcukrozva a fotón, mert van családtag aki (bocsi, de ez van) gyengén megsózva fogyasztja, mint a lángost.
Szalagok tényleg alig látszanak.

Megjegyzések a fotózáshoz:

 - Sminkesek hol vannak?
 - Manikűr, pedikűr (nőnemű családtag)?
 - A háttér nem elég dekoratív!
 - Ne fogjam valamelyiket a kezembe?
 - Nem is mind fotogén.
 - Az ott nem elég kerek.
 - A szalag alig látszik.
 - Milyen beállás ez egy modellnek.
 - A modellek nem ehetőek, csakis a férfiak gondolják azt (női kritika).
 - Meztelenek a fánkok, semmi dekorációt nem kaptak.
 - Sorba állni fotózáshoz (férfi kritika).
 - Masni nem látszik (hozzánemértő).

4 megjegyzés:

  1. Ja ha már fönn a recept, akkor eszek is belőle 1-2 darabot. Mivel mai sütés.kora délelötti...

    VálaszTörlés
  2. Légyszike küldjél nekem is :))))
    Nyitom az ablakot:)))
    Nagyon guszta jó étvágyat:)

    VálaszTörlés

Köszönöm a hozzászólást!