Oldalak

2011. szeptember 27., kedd

Becsinált leves fogfájáshoz.






Ez egy egyedi alkalomhoz tökéletes ennivaló!
Ha kertes házba lakunk, kimegyünk a kertbe, egy kis tállal. Belelegelünk minden zöldséget, amit a levesbe szoktunk rakni. Ha nem lakunk ott, akkor összeszedünk egy levescsomagba előforduló mindenfélét.
Pontosítom:
Egy kisebb karalábé, vagy egy fél ha nagyobb,
Sárgarépa,
Zöldség és a zöldje is kell,
Vöröshagyma zöld, vagy egy fél hagyma,
Egy nagy, vagy két kisebb burgonya.
Borsikafű,
Kávéskanálnyi liszt,
Tej, vagy tejföl (esetleg mindkettő)
Kevés zsír a rántáshoz

Egyéb fűszerek, amit szeretünk.

Megtisztítjuk a zöldségféléket és feltesszük főzni vízbe. Fűszerezzük. Amikor félpuha, a zöldség zöldet is beledaraboljuk. Ha hagyma zöldet használunk azt is, a borsikafüvet is beleaprítjuk. Ha puha, összetörjük (turmixoljuk) az egészet. Mintha krémleves lenne. Ha kalóriadúsan szeretnénk, akkor berántjuk. Ha soványabban, akkor habarjuk a levest. Tejjel hígítjuk a szükséges mennyiséghez.
Tálaláskor gazdagítjuk tejföllel a levest.
A nem fogfájós családtagoknak ajánlatos a második fogást, egy kicsit kalóriadúsabbra venni. Mivel a fogsorunkat a fogászhoz akarjuk vinni(kuncogás).



5 megjegyzés:

  1. Én szeretem a zöldség leveseket, a brokkolit is imádom, ilyen finomakat irsz kénytelen leszek megfőzni magamnak :))

    VálaszTörlés
  2. Fogfájás nélkül is szívesen fogyasztom a zöldség levest, a kertemben minden található hozzá.

    VálaszTörlés
  3. Kínomba írom és főzöm. Sokkal jobban esik fogfájás nélkül. Csak akkor nem krémesítem annyira.

    VálaszTörlés
  4. Kedves Rózsa!
    Finom is, de olyankor eszembe se jut leírni-)

    VálaszTörlés
  5. tettem időt megállítani a blog :D

    VálaszTörlés

Köszönöm a hozzászólást!