2011. január 31., hétfő

Fegyverkezek

Most eldöntöttem, felfegyverkezek és lelövök minden jó szándékú embert...
Persze előtte még gyakorolnom kell.
A hiperszonikus rakéta gyanús....Egy vesszővel több, de marad úgy.

2011. január 30., vasárnap

Ebéd jóvátétele, avagy a mohóság büntetése




A lekocogást nem kell szó szerint venni. Letekertem... Kicsit hideg volt, de nem fáztam, beöltöztem rendesen. A csónakázó tavat  kerültem körbe, ott nem tilos a kerékpározás. Aki  nem tud az ebédre, erélyesen nemet mondani, annak ez a büntetése. Nem éreztem annak, kellemes időtöltés volt. Amíg a zúzmara nem döntött úgy, ő csapadék szeretne lenni és elkezdett a fejemre hullani. Még a gépem lencséjére is jutott egy kicsi belőle. Ez a nádszál fotózása közben történt.

Sült és rántott ezmegaz


A mai menü!
Nincsen benne semmi extra, sima rántott dolgok. Pár szelet hús, néhány sajtcsík panírozva! Egyik oldalán az edénynek néhány alma szelet is van sütve. Van még egy kis sült krumpli, de csak hasábnak. Persze volt egy kis leves is, és a kényesebbeknek krumplipüré. Én meg alig vártam hogy, lesétálgassam az ebédet, pedig óvatosan csipegettem belőle. Túl ingerlő volt ahhoz hogy egy kicsit se egyek!

2011. január 28., péntek

Kreatív blogger díj



Ma még egy díjjal megajándékoztak. Nagyon örülök neki, bár ezt nem igazán érdemlem meg. Elég felszínesen vezetem a blogot mostanában. Vagy az ötletek fogytak ki a fejemből. Nem történnek velem rendkívüli események, ha igen, azt már nem merem ide kiírni. Még az időjárás sem kedvez a fotózásnak, így elég nehéz új dolgokat felfedezni. A Kreatív Blogger díjjal Anikó (Ancsitelló) tisztelt meg. Első teendő megköszönni neki az oldalán. Hát ezt azonnal megtettem. Persze elő kellett keresni a jó modorom, de a szekrénybe volt és leporoltam. Pár napig elő is hagyom. Illendően kell viselkednem. Mellőzöm a rossz májú kritikákat. Csak pár napig...



        A logót természetesen kirakom.




Írnom kell magamról hét dolgot. Ezek inkább apróságok lesznek. A hétköznapokat úgyis ide írom, a blogba.

  1. Az alföldön élek.
  2. Szeretek irkálgatni, csak legyen valaki, aki végigszenvedi az olvasását.
  3. Szívesen olvasom romantikus írásokat is. A sci - fi - től se rémülök el.
  4. A horror már erős nekem.
  5. Imádok kerékpározni és sétálgatni a természetben
  6. A fotómasinám is viszem, de a fotós tudásom elég sok kívánnivalót hagy, maga után.
  7. Személyes dolgokat, nem nagyon írok, sok minden kikövetkeztethető abból, amiket felrakok.
Akkor be is fejeztem a magamról szóló ismertetést. Ennyi belőlem már sok is. Van egy kis bemutatkozó részem és ott minden lényeges le van írva.

Most kellene felsorolnom hét blogot, de még csak ötletem sincsen, mert az előzőt sem vitte el senki. Úgyhogy nyitva hagyom ezt a kérdést, és majd szétnézek a blogvilágban, egy kicsit jobban. Külföldi oldalt már sokat ismerek és szépek is, na de google fordítással nagy bakikat lehet csinálni, és ezt mégsem szeretném! Milyen kényelmetlen bevallani, hogy a blogírók közül keveset ismerek annyira, hogy felajánljam a díjat. Nem azért mert nagyok az igényeim, hanem mert, alig beszéltünk még. A másik blama, hogy nem tudom egy oldalról biztosan megállapítani blog-e, vagy weboldal. Közel az összemosódás, vagy én tudok keveset… Persze van, amelyiket már az emblémáról is felismerem…


A hét blog helye akkor nyitva marad én meg keresgetek….Csak az elfogadás után teszem ki a neveket. Így legalább törölni nem kell. Jó hogy itt mindig bele lehet nyúlni a blogba írt részbe.

Monik: Elfogadta a díjat! Van néhány blogja. Témája írás, versek, gondolatok, összességébe irodalom.
Nekem nagyon tetszenek, szeretek ott olvasgatni.

2011. január 26., szerda

Liebster Blog





Írjak egy bejegyzést erről a díjról. Kedves (mármint a díj neve magyarul) Blog. Mint lehet a kedvességről írni? Regényeket, novellákat, verseket. Mindent. A kedvesség, mint tényleges érték.  Nagyon sok kellene, ezzel boldogabb lenne az emberiség. Nagyobb érték, mint a pénz, mert ez igazi. A pénzért is lehet szerezni, de az a kedvesség mégsem olyan, van mellékzöngéje. Sok dolog kedves a szemnek, és a szívnek.
A blog szót is elemezzem? Leírás, vélemény, személyes, nyilvános? Lehet válogatni a megjegyzések között. Írjuk jól, rosszul, egy önkifejezési forma, segít a stresszes világba egy kicsit lazítani. Nem is a minősége a lényeg, hanem hogy az írójának örömet okozzon. természetesen a látogatóknak is, de ez blog esetében másodlagos. Amennyiben személyes a blog.
Lehet, hogy nem ilyen bevezetőt kell ehhez a díjhoz írni? Mit tegyek ez jutott eszembe. Annak semmi értelme nem lenne, ha elkezdeném átmásolni attól, aki megajándékozott vele. Azok az ő szavai, kedvesek, mint Ő. Valamit, ami egyedi és én is vagyok olyat kellett írni. De most nem jutott eszembe semmi.
Ja, annyi igen, miért nem magyar nyelvű a felírat. Közbe beugrott, hogy a blog soknyelvű és nemzetiségű. Nekem tetszik ez a békés összhang az emberek között. Sokkal szebb és kedvesebb, mint a marakodás, a sértegetés, meg hasonló dolgok. Legyen ilyen sok, hátha az emberek is jobbak lesznek.
              Egy örök utópisztikus blogoló!!!!!!

                                       

Tehát a sorrend a következő:
- Írj egy bejegyzést, amelyben kiteszed a Liebster Blogképet, és másold be ezt az útmutatót!
- Linkeld be annak a személynek a blogját, akitől a díjat kaptad, hagyj nála egy hozzászólást, hogy elfogadod a díjat, add meg a bejegyzésed elérhetőségét,
- Ezután gondolkodj el, melyik 3-5 blog, amelynek továbbítani szeretnéd, linkeld be őket a bejegyzésedbe, értesítsd egy hozzászólásban a jelölésről.

Anikó (Ancsitelló) megtisztelt ezzel a díjjal. Megköszöntem neki természetesen. (vendégkönyvében)
  Be van linkelve a kedvenc linkjeim közé! 

Gondolkodjak azon a 3-5 személyen, amelyiknek továbbítani szeretném? Meg vagyok fogva. Nyilván hogy magyar nyelvűre gondolt a készítő! Bár ez nem is nyilvánvaló, hiszen a német az alap elnevezése. 

Nem megy ez nekem!!!!!

2011. január 23., vasárnap

Hani süteménye



Hani ajándéka ez a recept.       

Mini piskóta / mini torta

15dkg vaj ; 15dkgcukor ; 15dkgliszt ; 2 tojás ; 1te.kan. sütőpor ; 1te.kan szódabikarbóna ; 2 - 3 evőkanál tej .

Vajat, cukrot, tojást habosra keverem, lisztet, sütőport, szódabikarbónát is beleteszem, összekeverem, majd a tejjel, lehet is már formákba tenni, és sütni. A formákat bőven félig kell tölteni.
Ha kihűlt félbe is lehet vágni, megkenni lekvárral, krémmel, csokit vagy cukormázat a tetejére, de simán porcukorral is finom. A maradék fogyasztható 3 nap múlva. Anélkül hogy a minősége romlana