Oldalak

2010. január 17., vasárnap

Torta sütés nélkül.

Darált kekszet használunk.
Kevés margarinnal (vajjal),és egy adag kifőtt kávéval összekeverjük.
És tejet adagolunk, hogy kemény egynemű legyen.
Édesíteni nem feltétlenül kell hiszen a keksz tartalmaz édességet.
Kitöltünk vele egy formát,jól lenyomkodva.
Terítünk rá egy adag krémet:
Készítése:
Édesített tejet felforraljuk,közbe kevés lisztet kikeverünk hideg tejjel.
Fél liter tejhez, két evőkanállal használunk.
Folyamatos keverés mellett a tejhez keverjük,és lassú tűzön forraljuk.(ha szükséges kézi
habverővel keverjük az esetleges csomósodás elkerülése végett)
Ha megfőtt,belekeverjük a margarint(vajat),és vaníliával ízesítjük!
Hagyjuk kihűlni,mielőtt felhasználjuk.

Vagy egy adag puding készre készítve,és azt használjuk krém helyett.

Ha nagyon ügyesek vagyunk akkor felső réteget is rakunk rá kekszes alapból.
Én legjobban a gyümölcsös tortasütőt kedvelem,mert ha belepréselem a kekszes dolgokat,akkor fejre állítva kiborítom és ott a kész hely a krémnek!

Boríthatjuk csokimázzal is mint a többi tortát.
De ha csak kókuszreszelékkel szórjuk meg(főleg ha nem sikerült a felső lapot rá...)akkor is nagyon jól néz ki.
De tortadara is megteszi,vagy sima csokiforgács...
Ha lebontjuk a formát,vagy kivesszük belőle,az oldalát is befedhetjük ugyanazzal amivel a tetejét!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm a hozzászólást!