Oldalak

2010. szeptember 18., szombat

Töltött paprika

Paprika
30 dkg darált hús
6-8 dkg rizs
Pici vöröshagyma
1 tojás
Kevés liszt (rántáshoz)
Fokhagyma gerezd.
1 kanál étolaj                         
fűszerek.                       
 Néhány közepes méretű zöldpaprika. Kiszedjük a a csumáját, és az ereket, magokért is benyúlunk.
Megmossuk kívül belül, és hagyjuk lecsöpögni.A hagymát megpirítjuk egy picit, és azt is hagyjuk kihűlni. A rizst félig megfőzzük, és hagyjuk kihűlni. Ha langyos összekeverjük, a rizst a tojással és a hússal. A hagymát is hozzákeverjük.
Sót és borsot teszünk hozzá. Én kedvelem, ha pici őrölt köménymag is van benne.
Beletöltjük a zöldpaprikákba, lazán, hogy főzés közbe ne repedjen szét. Majd a paradicsomlébe feltesszük főni. Ha megfőttek kiszedjük a paprikákat, és világos rántást készítünk a paradicsomléhez. Összefőzzük mártásnak.Mielőtt  végleg elkészülne, visszarakjuk a paprikákat és összeforraljuk. Nálam, néhány paradicsom mag is látszik, de attól még ehető!

4 megjegyzés:

  1. Töltött paprika szezon van :)

    VálaszTörlés
  2. Már pár hete megírtam, és el is felejtettem...Ha nem olvasom nálad fel se kerül...

    VálaszTörlés
  3. Akkor, valamire csak jó volt a bejegyzésem... legalább egy recept tényleg felkerült általa :)

    VálaszTörlés
  4. Egyszer csak fel tűnt volna hogy a blogos mappába van.
    Bár a zöldbablevest lefotóztam és leírtam, csak amikor beakartam tenni jöttem rá, hogy a nyáron már beraktam...

    VálaszTörlés

Köszönöm a hozzászólást!