Oldalak

2010. november 13., szombat

Töltött vöröshagyma.

 Pár nagyobb hagyma,(4 db fejenként) darált hús, fűszerek, olaj, tojás (1-2), gerezd fokhagyma. (a mennyiség a hagymák nagyságától is függ. Ha jó nagyok, a második 3 levél is tölthető.)
A hagymákat kétfelé vágom, nincs türelmem kicsalogatni a belsejét, ha egészbe hagyom. Kiveszem a belsejét, 3 rétegnyi levelet hagyok rajta.
A vöröshagyma belsejéből  felkockázok egy keveset, pirítom egy kanál olajon. Ha kihűlt, a darált húst beleteszem, közbe fűszerezem. (só, bors, kömény (őrölt), egyéni ízlés szerint. A legvégén a fokhagymát is hozzáadom feldarabolva.
Összekeverem a tojással. Betöltöm a hagymákba és egymás mellé ültetem őket. Beteszem a sütőbe, egy kis időre fólia alatt.
Majd szép pirosra sütöm. Bármihez szívesen fogyasztjuk. A rizsköret is tökéletes hozzá.

4 megjegyzés:

  1. Jól néz ki nem is hallottam még így , de guszta nagyon:)

    VálaszTörlés
  2. Ez saját kísérlet volt, nem szép, de jó az íze...

    VálaszTörlés
  3. Hungarian cuisine? If you are a cook, everything looks very good ..

    VálaszTörlés
  4. Joey!

    Do not cook, just practicing housewife. Family duties while the ideas are coming.

    VálaszTörlés

Köszönöm a hozzászólást!