Ehhez nem kell sok szöveg.
Fehér káposztából készítjük. Ez a korai zöldes külsejű, nem az igazi hozzá. Szükséges hogy fehérek legyenek a levelek. A primőrt felejtsük el. Akkor inkább a múlt évi, betároltat használjuk. Vagy várjunk egy kicsit.
A mennyiséget nem szükséges leírni. Szájíz alapján fűszerezzük. A leszeletelt(gyalult) káposztát gyengén besózzuk, és hagyjuk pihenni egy kicsit.
Majd saláta levet öntünk rá. Ezt viszont mindenki másképpen keveri. ( só, olaj, cukor, bors, ecet)
Nálam pár kanál vízbe, csípet édesítő és ecet( bor vagy étel), nem csavarom ki a sótól a káposztát, inkább kevesebb sót használok. Állni viszont kell, legalább egy órát hogy igazi legyen.
Lehet dekorációnak leheletvékony lila hagyma karikákat szórni a tetejére. Nyáron a színes paprika csíkok is vidámabb színt adnak neki. Végső estebe pár sárgarépa csík is megteszi.
hai .. Holanda!
VálaszTörlésA recept nagyon érdekes, hogy megpróbálja ..!
Örülök, hogy barátok veled ..
Szia nagyon guszta, én nem szégyellem bevallani imádok főzni, de a saláták levét.. hát biztos kihagytak belőlem valami izlelő bimbót:))Pedig nagyon szeretem a salátákat:(
VálaszTörlésD'zaro Thank you for your kind words!
VálaszTörlésKedves Anikó!
VálaszTörlésMindenkinek más a szájíze, nálunk is van aki sósabban kéri, és persze az édes szájúak.Nem mindig sikerül. Nem mostani receptek, a télen lefotóztam, csak a szöveg nem volt meg. Van még pár fotó, de majd apránként.
Várom a fotókat:))
VálaszTörlés