A palacsinta tésztát nem tejjel készítem ehhez, hanem ásványvízzel Régen szódavízzel készítettük, de megfelel az ásványvíz is. A mennyiséget nem íróm le, hiszen alapdolog.
Szükséges:
ásványvíz
liszt
tojás
só
sütéshez anyag(zsír, olaj)
Összeállítjuk a palacsintatésztát egy habverővel és kisütjük a szokásos módon. Nem esszük meg előre, közben, mert akkor az étkezésnél már nem lesz étvágyunk.
A töltelékéhez felhasználhatunk maradék pörköltet is. Elsősorban csirkehúsból szoktam készíteni, de másikból is finom. A húst kicsontozom a maradékból és ledarálom. Kevés tejföllel lazítom és ha kell, utána fűszerezem. A palacsintákba egy nagy kanállal teszek és négyszögletesre hajtom. Tűzálló edénybe rakom(kis tepsi is jó) pár pötty tejfölt szórok rá, és egy kicsit a sütőbe rakom.
Ha nem maradékból készítjük, akkor ledaráljuk a húst. Egy vöröshagymát felkockázunk és kicsit megpirítunk. Rászórjuk a darált húst és tovább pirítjuk, gyengén fűszerezzük. A végén egy kis tejföllel lazítjuk és hasonló módon folytatjuk, mint a maradékkal.
Tejföl helyett lazíthatjuk egy kis paradicsomlével is.
Egy leveshez feltálalhatjuk második félének, de megteszi vacsorára is.
so delicious,
VálaszTörlésespecially when coupled sauce ....
pancakes indeed exotic culinary taste
Warm greetings from Makassar Indonesia
Én is szeretem, nagyon finom az.
VálaszTörlés