2010. január 7., csütörtök

Darálós sütemény másképpen.

Egy sütőport kevés liszttel,összekeverek.
Csomag margarin (vagy vaj) kis pohár tejföl,kevés tej,tojás.
Őrölt kömény tetszőleges mennyiségbe.
Sót rendesen,és az egészet egyneműre gyúrom,jó keményre..
Ha szükséges akkor még lisztet adagolok.
Húsdarálón formázóval átengedem.A kis csíkokat begörbítem mint a kiflit.
Ha nincsen akkor csörögemetélővel is lehet formázni.
Esetleg kiszúrni félholdakra.
Finom sós,sokáig eláll(na),ha nem tűnne el korábban..
Ránézésre semmi extra nincsen benne, de az íze annak aki szereti a köménymagost, remek.
A fotó photoshopos manipulálás,mindig eltűnik mire fotóznák.

4 megjegyzés:

anti írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.
Czila írta...

Finom lett, el is fogyott hamar:)

Anikó írta...

juj ezt gyerekkoromban nagyon szerettem és az igazság az, hogy nem csináltam nagyon régóta .

Hólabda írta...

Anikó, ezt gyorsan jóvá kell tenni. csinálni kell.