2010. szeptember 13., hétfő

Almás sütemény változatosan

Egy csomag margarin, cukor ízlés szerint.
Pici só,1 tojás, egy kis tejföl.
Liszt,1 sütőpor.

A szoba hőmérsékletű margarint tálba tesszük. Hozzáütjük a tojást és a sót rászórjuk. A cukrot is ráterítjük, majd a tejfölt öntjük hozzá. Beleszórjuk a sütőport és összekeverjük. amennyi lisztet fölvesz, annyit adunk hozzá, hogy közepesen lágy tésztát kapjunk. Nem tapogatjuk sokáig mert a kezünktől is melegszik. Kicsit a hűtőbe tesszük.
Az almát lereszelem, és picit cukorral párolom. (fahéjat adok hozzá.)
(két lapot kinyújtva lehet pitézni vele.)

Gyorsabb recept.

Megvesszük a mirelit leveles tésztát. Ha kiengedett, akkor a nyújtódeszkán kiterítjük, és leheletvékonyra nyújtunk egy-egy levágott darabot belőle. Apró kockára daraboljuk, és az előre elkészített almából, egy kávéskanálnyit adunk minden kockára. Picurka kifliket csinálunk belőle, és jó távol rakjuk egymástól a tepsibe. Mikor teli van minden tepsi és a hócipőnk is akkor abbahagyjuk. A maradék tésztát egybe kinyújtjuk ráterítjük az almát egy csíkba, mint a bejglit feltekerjük, az úgy kerül a tepsibe.

Az okosabb háziasszony azzal kezdi.

Na ebből is lehet almás pitét csinálni, és tényleg gyors...

2 megjegyzés:

szosz írta...

Na jó, d emennyi alma kell hozzá?

Hólabda írta...

Azt te döntöd el, én imádom akár a fele is lehet alma...