2012. október 27., szombat

Az első bejegyzés állandó helyen marad.

Stabil első bejegyzés a fejléc alatt.

Sokat foglalkoztatta a fantáziámat, hogyan tudnám a blogspoton is a helyén hagyni a bevezető írást. Nem a teljes oldalra gondoltam, azt már tudtam, hogy lehet. Azt írom le elsőnek, azt még saját magam fedeztem fel.
Ha a fejléc alatt szeretnénk ismertetőt az nagyon egyszerű:
Megírjuk amit szeretnénk egy bejegyzésbe és képpel is ellátjuk ahogy szeretnénk. Az egészet html módban váltba kijelöljük és egy jegyzettömbbe, vagy a wordpadba helyezzük. Ha értelmetlennek, tűnik ne is törődjünk vele, majd másképpen néz ki később.
Belépünk a  tervezésbe, a szerkesztőfelületen az elrendezést nyitjuk ki, mintha az oldalfalba szeretnénk beültetni valami új dolgot. A modul hozzáadását  kinyitjuk.
Itt választhatunk a két lehetőség közül.
1.
HTML/JavaScript
Ezzel a vezérlővel külső féltől származó funkciókat és más programkódokat vehetsz fel a blogodba.
2.
Szöveg    
Rövid szövegeket, például üdvözlést, írhatsz a blogba a szövegszerkesztővel.

Próbáljuk ki, hogy melyikkel szeretnénk inkább nézni, a szövegszerkesztővel, vagy a másikkal. Ezt simán beillesztjük a fejléc alá teljes szélességű modulnak, és készen is van az első feladat.
 A képen látható a hely (EZT AKARJUK BERAKNI) ahol a modul helye van.

Kaptam a tippet
Stabil(állandó bejegyzés az első blogbejegyzés).
 Én arra gondoltam, hogy az első blogbejegyzés maradjon mindig az első helyen. Amit oda leírok, vagy képet teszek oda, az ne menjen hátrább, ha új megjegyzést írok. Annyira egyszerű, de nekem nem jutott eszembe. Egy virtuális barátomtól kértem el a tudást, hiszen az ő oldalán már láttam is a hogyant. A. nagyon kedvesen megírta, hogy húzzam be, amit szeretnék kezdőbekezdésnek. Ezt fogom bemutatni itt, (másodiknak) és a jóváhagyásával ismertetem másokkal ezt a tudást. Az érdekes az, hogy annyira egyszerű, amikor már tudjuk, de addig, mennyit dolgoztam, hogy mit tudnák manipulálni, dátumokkal és hasonló dolgokat. A valóság egy mozdulattal elvégezhető.
Elkészítjük, amit szeretnénk állandó helyen látni, mint első blogbejegyzést, ami a helyén marad. A modult megcsináljuk és amikor kész, akkor azt simán középre húzzuk

Ennyi az egész, de eszembe sem jutott. azért írom le, mert ez másoknál is megtörténhet. Ugyanezt a blogbejegyzések végére is beilleszthetjük, és csak a bejegyzések haladnak, ez a helyén marad továbbra is.

2 megjegyzés:

Rózsa írta...

Nagyszerű, ezen már én is gondolkoztam és bevallom, nem tudtam rájönni a megoldásra, köszönet érte.

Hólabda írta...

A második nem az én érdemem, én csak elkértem a tudást A-tól, de leírtam hiszen másoknak is kell.