2015. május 4., hétfő

Lila orgonák, milyen az ízetek?

 Barangolásom közben elég gyakran találkozok, különböző szörp receptekkel, amik felkeltik a figyelmemet. Azok között a virágszörpök is érdekesnek tűntek. A bodzát ismerem és szoktam is készíteni, fogyasztani. Rémlett hogy az orgonáról is olvastam valamit. Gyorsan utánanéztem, több változat is előkerült és megfogta a figyelmemet. Eldöntöttem én is kipróbálom, Akad orgona több fajta is. Alapból a szimpla virágzatra gondoltam, hiszen a hibridek szépek de talán nem adnak olyan illatot, ízt.

 
Lecsipegettem egy csomót, nem volt nehéz dolgom, sokkal rosszabbra gondoltam.
Az apró szirmok lecsúsznak a szárról, ha megfelelő szögbe húzzuk. Elég gyorsan belejöttem, és lecsipegettem egy csomót, anélkül hogy zöld száracska maradt volna rajta. Türelem orgonát terem.

Átmostam szűrőn és lecsorgattam, leráztam a szűrőbe. Mivel csak kisérlti célra készült, csak keveset csináltam.
Egy kis szirupot főztem(víz, cukor v. édesítő) másfél deci vízzel, édességet nem mértem, de kb. annyi kell cukorból, amennyi a víz.
Citrom levet pöttyintettem bele egy kávéskanálnyit mielőtt teljesen kész. Felét kiöntöttem és tettem bele kb. ugyanannyi orgonavirágot. Lefedve úgy hagytam kihűlni.
A másik felébe beledobtam a virágot, ami belefért és 5 percig főztem, majd hagytam kihűlni azt is.
Az eredmény? Hát nem is tudom, a színe nem tetszik. Akárhogy nézem és fotózom, sehol a lila árnyalat.
Próbáltam zöld háttérrel fotózni, de a végén kivittem az orgonákhoz. Nem ahhoz fogtam oda amelyikből készült, az nem elég fotogén. Inkább a dupla szirmúakhoz tettem, ez világosabb, de az én szörpikém ezt a  színt sem hozta. Megkóstoltam, nem is tudom. Ez nem az én világom, csak akkor ha semmi nem akad a kertbe más. Majd elfogy a hűtőből így is, de az idén ennyi volt a kísérlet.
Akadt egy kis sikerélményem, ez a fotó sikerült, csak tudnám hogyan. Az ital nem volt teljesen kihűlve, vagy megcsillant a fény? Nekem ez  fotó nagyon tetszik.
  

2 megjegyzés:

Magia da Inês írta...


Essas flores são muito bonitas e deve ser perfumadas.

Ótima semana!
Beijinhos.
╰✿づ

Magia da Inês írta...

╰✿づ

FELIZ DIA DAS MÃES!!!

Bom fim de semana!
Beijinhos.

╰╮✿
✿✿ه° ·.