Itt sajtos ízesítésű palacsinta lesz az ennivaló. A palacsintatésztát elkészítjük a szokásos módon, és kisütjük.
A tölteléken lesz a hangsúly. A mennyiséget nem írom le, hiszen attól függ, ki milyen vastagon megkenve szereti.
Szükséges a töltelékhez:
tejföl
sajt
fűszerek(só, esetleg bors)
besamel:
liszt
tej
vaj
A lisztből és a tejből és a vajból besamel mártást készítünk(link), és hagyjuk kihűlni. Közben fűszerezzük tetszőlegesen, de hagyhatjuk alapba és majd a sajt íze lesz a domináns.
A sajtot lereszeljük, a fajtáját mindenki maga dönti el. Azért persze a túl pikáns ízűek és a füstöltek mégsem az igaziak. Bár ha valaki azt szereti akkor... A kihűlt mártásba beleszórjuk a sajtot, ha kell, egy kevés tejfölt is adagolunk hozzá. A palacsintákat vékonyan megtejfölözzük(el is maradhat, ha soványan szeretnénk) majd megkenjük a sajtos mártással. Föltekerjük és sorba rakjuk. Fogyasztás előtt tejföllel picit dekoráljuk és a sütőbe dobjuk egy picit. Ha sietünk a mikró is megfelel a célra. A maradék sajtos mártást az asztalra tesszük, hátha valaki még belemártaná a palacsintákat.
Összerakhatjuk a palacsintákat tortaformába is.
Jó étvágyat