Töltött dagadó, kis repedéssel |
Hát miután a dagadót nem szúrattam fel és idehaza senki, aki segítene, az első a töltelék helyének a kialakítása. Lassú és babra munka. A végén a mini kedvenc késemet letettem, és egy nagyobb kést vettem elő. Ez már segített az elindulásban.
Türelmesen igyekeztem befelé, mint egy óvatos barlangász. Nem szerettem volna komoly sérülést okozni az ebéden. Egy aránylag kis réssel megúsztam. Gyengén sóztam. Lemostam a deszkát, késeket stb. Gyorsan kattintottam a géppel, hiszen tervbe vettem a barlangászás közben, hogy ezt is megírom. Ha hamar megeszik, ugrik a fotó!
Zsömle (hús nagyságától függően, 2–3tojás, Egy fej vöröshagyma, zöldség zöld, fokhagyma, (darált húst kihagytam)
Fűszerek (só, bors, stb.)
Közbe már a zsömle is megpuhult az áztatással. Kifacsartam. A vöröshagymát apróra kockázva megpirítottam. A zöldség zöldet apróra ollóztam(kevés borsika füvet is vágtam bele, bors helyett) Fokhagymát is belezúztam.
Összekutyultam az egészet a tojásokkal együtt. Pici zsemlemorzsát szórtam hozzá.
Beletömtem lazán a dagadóba az egész anyagot. A végére a hústűket szúrtam be. A rést nem bántottam, hiszen a tojás nem engedi, hogy nagyon kijöjjön a töltelék. Tepsibe raktam és a tepsi szélétől kapott alufóliát. Egy ideig azzal sütöttem, majd levettem, hogy színt kapjon.
Töltött dagadó |
Köretnek nekem sóskafőzelék, a többségnek párolt rizs.