Itt a hideg őszi idő. A havas, vagy hómentes téli estéken egy kis meleg ital jól esik. Lehet az egy csésze tea, egy bögre kakaó, vagy bármi amit szeretünk. Pár forró italnak a receptjét leírtam. Van amit csak emlékezetből, de reménykedem benne hogy nem hagytam ki semmit.
forró csokoládé
1dl tej, 1 dl tejszín, 10 dkg csokoládé(helyette kakaópor édesítve és felfőzve)), esetleg vanília, fahéj, vagy más fűszer(szegfűszeg, csípős fűszerek). Ha egy kicsit több tejet adagolunk hozzá, akkor egy hígabb de még mindig remek italt kapunk.
Felmelegítjük a tejet és a tejszínt. A vaníliát is hozzáadjuk. A csokoládét is megolvasztjuk és hozzáöntjük. Forrón tálaljuk a bögrékbe. Vagy csészékbe adagoljuk, ki mit használ.
Készíthetjük kakaóporral is, csak akkor először elkészítjük a csokoládét, majd a meleg tejjel (tejszínnel vegyítjük tálalás előtt) Kiélhetjük a kreativitásunkat a konyhaművészetbe. Lehet fehér csokiból is készíteni. Teljesen más ízt kapunk. Az ízesítőket is változtathatjuk. Fahéjjal is megszórhatjuk a tetejét, akár dekoráció formájában. A tejet ízesíthetjük még sokféle fűszerrel, amit kedvelünk.
forró csokoládé
1dl tej, 1 dl tejszín, 10 dkg csokoládé(helyette kakaópor édesítve és felfőzve)), esetleg vanília, fahéj, vagy más fűszer(szegfűszeg, csípős fűszerek). Ha egy kicsit több tejet adagolunk hozzá, akkor egy hígabb de még mindig remek italt kapunk.
Felmelegítjük a tejet és a tejszínt. A vaníliát is hozzáadjuk. A csokoládét is megolvasztjuk és hozzáöntjük. Forrón tálaljuk a bögrékbe. Vagy csészékbe adagoljuk, ki mit használ.
Készíthetjük kakaóporral is, csak akkor először elkészítjük a csokoládét, majd a meleg tejjel (tejszínnel vegyítjük tálalás előtt) Kiélhetjük a kreativitásunkat a konyhaművészetbe. Lehet fehér csokiból is készíteni. Teljesen más ízt kapunk. Az ízesítőket is változtathatjuk. Fahéjjal is megszórhatjuk a tetejét, akár dekoráció formájában. A tejet ízesíthetjük még sokféle fűszerrel, amit kedvelünk.