2014. november 20., csütörtök
2014. november 16., vasárnap
Sült csirkecomb
Ez egy egyszerű hétvégi recept, minden luxus nélkül.
Alap néhány csirkecomb, fejenként egy elég az étkezéshez. Jó nagyra kanyarítjuk a csirkecombot(megvehető a comb magába is a boltból) és megmossuk. A combokat felrakjuk főzni fűszerezett vízbe és megfőzzük. Amikor csaknem puha, kiszedjük a léből. Egy edénybe felrakunk zsírt melegedni, és ha forró, akkor belerakjuk a combokat sülni. Mellédobunk egy-két gerezd fokhagymát, figyelve hogy idejébe kivegyük, mielőtt megégne. Amikor megsül, akkor csípet őrölt borssal is megszórjuk, és egyéb fűszerekkel amit szeretünk. A zsírba közben akár félbevágott vöröshagymát is dobhatunk, a csirke is átveszi az ízeket. A köret lehet bármi, nekem már nem volt köretem(krumplipüré) ezért a photoshop segítségével egy kis meggyszószt tettem hozzá.
Szükséges:
csirkecomb, egész, fejenként egy,
pár gerezd fokhagyma,
csípet őrölt bors,
zsír, vagy olaj a sütéshez,
egyéb fűszerek(delikát, só)
A fűszeres levet, amibe a csirkecombok főttek fel lehet használni húsleveshez, ha nem azonnal, akkor érdemes lefagyasztani.
A sült zsírhoz nem is kell sok tipp, akár kenyérhez, vagy főzéshez is finom.
2014. november 1., szombat
Halottak napja
Számomra
Számomra kedvesek
Rátok emlékezek
Takart hamvatokra
Virágokat teszek
Szeretetem marad
Napjaimban éltek
Veletek töltöm
A napokat míg élek
Emlékezek mindig
Nekem sokszor fájón
Velem vagytok addig
Míg vagyok a világon
Kzella.2010.10.
Számomra kedvesek
Rátok emlékezek
Takart hamvatokra
Virágokat teszek
Szeretetem marad
Napjaimban éltek
Veletek töltöm
A napokat míg élek
Emlékezek mindig
Nekem sokszor fájón
Velem vagytok addig
Míg vagyok a világon
Kzella.2010.10.
2014. október 18., szombat
2014. szeptember 30., kedd
Itt van az ősz
Megjött az ősz. Most csak pár télire való vitaminforrásról hoztam képeket. Már javába lehet betakarítani és szárítani, vagy lekvárt készíteni belőle. Kicsit babrás a kimagozása és a szőrtelenítés, de a kész termék már örömet ad. (likőr, lekvár, szörp)
A lekvárhoz még ráérünk szedegetni a termést, majd ha jön a dér és megcsípi. Kicsit sok a tüskéje, erősen védekezőképes, de egy kis óvatossággal minden sikerül.
A lekvárhoz még ráérünk szedegetni a termést, majd ha jön a dér és megcsípi. Kicsit sok a tüskéje, erősen védekezőképes, de egy kis óvatossággal minden sikerül.
2014. augusztus 24., vasárnap
Feliratkozás:
Bejegyzések (Atom)