2015. április 10., péntek
2015. április 9., csütörtök
2015. április 3., péntek
2015. március 26., csütörtök
2015. március 22., vasárnap
Zöldbabfőzelék
fél kiló zöldbab
só
kevés liszt
tej
tejföl
fél kanál olaj
A zöldbabot megtisztítjuk a két végét levágva. Ha kell szálkátlanítjuk, a végét oldalirányba húzva. Ha szálkás fajta akkor darabolás közbe is lehúzzuk a szálkákat. A legjobb persze, ha fiatal a bab és szálkamentes. A Juliska félék szálkásak, mégis finomak fiatalon. Ha mirelittel dolgozunk, akkor ez a lépés kimarad.
Megmossuk és felrakjuk vízbe főni, hogy elfedje a babot. Picit sózzuk a levét és közben elkészítjük a habarást és a rántást. Nálunk szokás mellé egy nagyon pici rántás is, halványra pirítva egy csöpp lisztet az olajon. Más íze lesz mint a sima habarással. A rántást egy kevés hideg vízzel felöntjük, és ha majdnem jó a zöldbab hozzáöntjük.
Egy kanál lisztet elkeverünk tejbe habverővel, csomómentesen, lassan hozzáöntjük a habarást is a főzelékhez. Ha összeforrt készen is van. Tálaláshoz lehet egy kis tejfölt is tenni bele, vagy mellé. Köret tetszőleges, lehet bármi.
2015. március 16., hétfő
Feliratkozás:
Bejegyzések (Atom)