2015. július 25., szombat
2015. július 23., csütörtök
2015. július 21., kedd
Szörp hidegen
A szilvát mosás után összetörjük és kevés vizet öntünk hozzá.
Én 1 kg gyümölcshöz 3-4 decilitert tettem, mérés nélkül. Pihentettem egy napot, közben néha megkevertem, ahogy eszembe jutott. A nátrium-benzoátot beleszórtam, nagyon keveset, csak nehogy forrni kezdjen ilyen melegben.
Szépen kiadta a színét(a fotón sápadtnak tűnik, napon fotóztam) vöröses árnyalatot, csak a zöld háttérnél mutatós. Mindezt elképzeltem sárga színűvel, (nincs ilyen színű fám)és úgy gondolom nagyon mutatós italt kaphattunk volna.
Másnap leszűrtem először tésztaszedőn, majd egy kis vékony tüllön. Nem szűrtem le nagyon, mert a rostokat megpróbáltam benne hagyni.
Utána beleraktam az édesítőt és cukrot, hagytam elolvadni, néha megkeverve. Édesítővel elkészítettem az egyik felét. Üvegekbe szűrtem és lezártam, lehet tenni tartósítószert az üveg kupakja alá, kis celofánra szóeva, nem kerül bele a lébe. Most nem tettem, így is eláll. A nyakukra címkét kötöttem fel, hogy télen is tudjam melyik a cukorral készített.
Szükséges:
1 kg szilva
víz(2-4 dl)
A lé súlyával azonos mennyiségű cukor, de ez lehet kevesebb is, szájíz szerint.
Kevés nátrium-benzoát
(esetleg egy csípet borkősavat is használhatunk)
Hogy ez miért fogyókúrás? Mert a szilva sok embernek hashajtóként működik. Ha Xilittel készítjük, ez a hatás megduplázódik. Attól függetlenül finom, ha mértékkel fogyasztjuk.
2015. július 18., szombat
2015. július 17., péntek
Hólabda blog, receptek és egyebek: Napraforgók III (2015)
Hólabda blog, receptek és egyebek: Napraforgók III (2015): A nyár szépségei, igaz, hogy nem kerti, inkább gazdasági növények, de azért nekem tetszenek.
Feliratkozás:
Bejegyzések (Atom)